E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31757
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Nodokļi
1
1
1
1

Kur uzzināt informāciju par apdrošināšanas stāžu un samaksātajiem nodokļiem

J
jautā:
09. februārī, 2024
RENATE

Kur es varu uzzināt savu darba stāžu un par 20 pēdējiem gadiem samaksātos nodokļus? Paldies!

A
atbild:
12. februārī, 2024
Lidija Dārziņa
LV portāls

Valsts ieņēmumu dienesta Elektroniskās deklarēšanas sistēmas (EDS) sadaļas “Pārskati” apakšsadaļā “Informācija par darba periodiem un nodokļiem” var redzēt visu darba devēju, pie kuriem strādāts, deklarētos darba periodus pārskatā “Darba vietas un nodarbinātības periodi”. Pieejami dati, sākot no 1996. gada 1. janvāra. Jāpievērš uzmanība tam, ka šos datus elektroniskā sistēma ir sagrupējusi nevis hronoloģiskā secībā, bet gan pēc uzņēmuma reģistrācijas koda numuriem.

EDS pieejama arī cita informācija – par īsākiem periodiem:

  • pārskatā “Darba devēju aprēķinātās valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas” atspoguļots, kādas sociālo iemaksu summas darba devējs aprēķinājis no ienākumiem, aprēķināto iemaksu kopējā summa, kā arī summa par katru mēnesi;
  • pārskatā “Darba devēju ieturētais iedzīvotāju ienākuma nodoklis” atspoguļotas ieturētā iedzīvotāju ienākuma nodokļa summas. Tāpat kā sociālajām iemaksām, ir norādīta gan taksācijas gada kopējā summa, gan pa mēnešiem.
  • pārskatā “Ienākumu izmaksātāju iesniegtie paziņojumi par fiziskajai personai izmaksātajām summām, no 2009. g.” ir norādīti kopējie gada laikā gūtie ienākumi un gada laikā piemērotā neapliekamā minimuma un atvieglojumu apmērs (par apgādājamajiem, par invaliditāti u. c.).

Lai reģistrētos EDS (piekļūtu saviem datiem), jāizmanto kāda no portāla latvija.lv piedāvātajām autentificēšanās iespējām – internetbanka, elektroniskās identifikācijas karte (eID) vai drošs elektroniskais paraksts (e-paraksts).

Otra iespēja ir Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā (VSAA) saņemt izziņu par iemaksām un darba periodiem. Tā kā darba ņēmējs ir obligāti sociāli apdrošināms, visa informācija pēc 1996. gada glabājas VSAA datubāzē.

Izziņu var iegūt portālā latvija.lv, izmantojot VSAA e-pakalpojumu “Informācija par sociālās apdrošināšanas iemaksām un apdrošināšanas periodiem”.

Izziņā ir norādīta informācija par visiem iemaksu veicējiem katru mēnesi: darba ienākumi; ienākumi, no kuriem jāveic iemaksas; aprēķinātās iemaksas; veiktās iemaksas kopā.

VSAA e-pakalpojumus iespējams izmantot arī klātienē Valsts un pašvaldību vienotajos klientu apkalpošanas centros.

Iesniegt e-iesniegumu var pilnvarot VPVKAC darbinieku.

Kontaktinformācija saziņai ar VID pieejama šeit, saziņai ar VSAA šeit.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 258 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas