E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31033
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Līdz 2006. gadam izsniegto augstākās izglītības dokumentu pielīdzināšana

J
jautā:
19. novembrī, 2023
Zane

Man ir 1993. gadā Latvijas Universitātes Svešvalodu fakultātē izdots filoloģijas bakalaura diploms. Laikā, kad diplomu ieguvu, man bija cits uzvārds. Kā man rīkoties, lai iegūtu diploma pielīdzinājumu mūsdienu diplomam angļu valodā ar mērķi to izmantot ASV gan darba meklēšanā saistībā ar darbu izglītības iestādēs, gan, iespējams, to uzrādot doktorantūras studiju pieteikumā?

A
atbild:
22. novembrī, 2023
Sarmis Mikuda
LV portāls

Kārtību, kādā iepriekš iegūtā augstākā izglītība (grādi un profesionālās kvalifikācijas), kas Latvijā iegūta pirms tiesiskā regulējuma, kurš stājās spēkā 2000. gada 26. decembrī, pielīdzināma Augstskolu likumā noteiktajiem grādiem un profesionālajām kvalifikācijām, un pielīdzināšanas nosacījumus nosaka Ministru kabineta noteikumi Nr. 71 “Grādu un profesionālo kvalifikāciju pielīdzināšanas kārtība”. Pielīdzināšanu veic Akadēmiskās informācijas centrs (AIC).

Persona, kura vēlas pielīdzināt savu Latvijā iepriekš iegūto augstāko izglītību, iesniedz AIC (Dzirnavu iela 16/k2, Rīga) iesniegumu (brīvā formā vai izmantojot AIC paraugu) un uzrāda diploma un sekmju izraksta oriģinālu, iesniegumam pievienojot diploma un sekmju izraksta kopiju. Iesniegumu ar pievienotām iepriekš iegūtās augstākās izglītības dokumenta un sekmju izraksta kopijām var iesniegt arī elektroniski. Ja personai šobrīd ir cits vārds vai uzvārds, nekā ir minēts diplomā, iesniegumam pievieno tā dokumenta kopiju, kas apliecina vārda vai uzvārda maiņu. Detalizētāku informāciju varat iegūt šeit.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas