SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
21. martā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
4
4

Arī nepilna laika izglītības programmās studējošie saņems stipendiju

Stājas spēkā 21.03.2024.

FOTO: Agnese Gulbe, LETA.

No šī gada 1. marta studenti, kas studē nepilna laika studiju vietās augstākās izglītības tematiskās grupas “Izglītība” studiju programmās, varēs pretendēt uz stipendiju saņemšanu. 

To paredz Ministru kabineta noteikumu Nr. 740 “Noteikumi par stipendijām” grozījumi, kas stājas spēkā ceturtdien, 21. martā. 

Ar grozījumiem noteikumu normās par augstākās izglītības iestādes stipendiju fonda izveidošanu ir papildināts 6.1. punkts, paredzot 251,98 eiro stipendiju katrai nepilna laika tematiskās grupas Izglītība studiju programmas studiju vietai, pilna laika bakalaura studiju programmas vietai, profesionālās augstākās izglītības programmas vietai, maģistra studiju programmas vietai un rezidenta medicīnā studiju vietai. 

Tāpat noteikumi papildināti ar 44. punktu, paredzot, ka nepilna laika tematiskās grupas “Izglītība” studiju programmās studējošajiem noteikumu 4.1.1. apakšpunktā noteiktās stipendijas sāk izmaksāt ar 2024. gada 1. martu. 

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) informē, ka Ministru kabineta noteikumu grozījumu realizēšanai piešķirtais finansējums IZM budžeta apakšprogrammas “Augstākās izglītības studiju programmu nodrošināšana” ietvaros paredz, ka, sākot ar šo mēnesi, stipendijas tiks piešķirtas 937 nepilna laika klātienē studējošajiem. Stipendiju fonda finansējums gadā ir plānots 236 105 eiro apmērā, padarot pieejamākas pedagoģijas studijas un veicinot pedagogu ataudzi. 

Augstskolām jānodrošina stipendiju nolikumu aktualizēšana, tostarp paredzot stipendiju piešķiršanu nepilna laika studiju vietās tematiskās grupas “Izglītība” studiju programmās studējošajiem. 

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI