E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30922
Lasīšanai: 2 minūtes
4
4

Arī pensionārs var pretendēt uz valsts atbalstu siltumsūkņa iegādei

J
jautā:
08. novembrī, 2023
Pēteris

Vai Latvijā pensionārs var pretendēt uz valsts atbalstu siltumsūkņa iegādei, uzstādīšanai?

A
atbild:
22. novembrī, 2023
Centrālā finanšu un līgumu aģentūra
Daiga Reihmane, Komunikācijas un klientu apkalpošanas nodaļas vadītāja

Jā, iedzīvotājiem arī nākamgad būs pieejams Eiropas Savienības (ES) atbalsts siltumapgādes risinājumu uzlabošanai. Atbalsts tiek sniegts ES fondu programmas ietvaros, kas paredz siltumapgādē izmantoto iekārtu aizstāšanu, uzlabojot efektivitāti un ieviešot tehnoloģijas, kas samazina gaisa piesārņojumu. Līdz šim projektu iesniegumus varēja iesniegt trijos uzsaukumos (katrs – cita veida risinājumiem), bet 4. uzsaukums šajā programmā paredzēts dažādu siltumapgādes sistēmu veidu, t.sk. siltumsūkņu, ierīkošanai. Šajā uzsaukumā projektus varēs iesniegt 2024. gada pirmajā ceturksnī.

Programmas ietvaros nav izvirzīti kādi īpaši nosacījumi vai prasības projekta iesniedzējiem, kam ir pensionāra statuss. Proti, arī pensionāri var iesniegt projekta iesniegumu un pretendēt uz atbalstu siltumsūkņa iegādei un uzstādīšanai.

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra nodrošina konsultācijas un sniedz atbalstu projekta iesniegumu sagatavošanā. Programmas vietnē pieejama videopamācība par to, kā aizpildīt projekta iesniegumu un sagatavot nepieciešamo dokumentāciju, kā arī citi noderīgi materiāli. Konsultatīvais tālrunis: +371 24002700, tāpat interesenti aicināti uzdot jautājumus, sūtot tos uz e-pasta adresi silti@cfla.gov.lv. 

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas