E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30809
Lasīšanai: 2 minūtes

Kad saražoto elektroenerģiju varēs izmantot citā objektā

J
jautā:
23. oktobrī, 2023
Jana

Vai ir ieviesta valstī plānotā iespēja ražot elektroenerģiju vienā objektā, savukārt izmantot – citā klienta objektā? Vai elektroenerģiju, ko saražojuši saules paneļi mājā, varu izmantot dzīvoklī? Paldies!

A
atbild:
31. oktobrī, 2023
Inese Helmane
LV portāls
Klimata un enerģētikas ministrija
Baiba Jakobsone, Stratēģiskās koordinācijas departamenta direktores vietniece

Elektroenerģijas tirgus likuma grozījumi ir izstrādāti jau šī gada vasarā, un šobrīd tie otrajā lasījumā tiek izskatīti Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā.

Paralēli Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) gatavo noteikumus detalizētai neto norēķinu sistēmas darbības kārtībai, kas tiks virzīti apstiprināšanai Ministru kabinetā līdz šī gada beigām. Neto norēķinu sistēmu lietotāji varēs uzsākt izmantot pēc noteikumu apstiprināšanas. Mājsaimniecības, kuras izmanto neto uzskaites sistēmu un vēlēsies pāriet uz neto norēķinu sistēmu jau ar nākamā gada sākumu, varēs to brīvi veikt, bet pāreja notiks tikai vienu reizi.

Vairāk par plānoto norēķinu sistēmas maiņu var uzzināt LV portāla publikācijā “Mikroģeneratoru īpašnieki neto uzskaites sistēmu varēs izmantot vēl piecus gadus”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas