E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30749
Lasīšanai: 2 minūtes
1
3
1
3

Informācija par tiesu izpildītāja sūtītajiem paziņojumiem atrodama parādsaistību lietā

J
jautā:
17. oktobrī, 2023
Marta

Labdien!
Pirms 12 gadiem māte nomaksāja parādu, kas bija izveidojies pie mobilo sakaru operatora. Tagad ir uzradies ZTI, kurš pieprasa no mātes to pašu parādu un procentus. Mātei, protams, nav saglabāts neviens čeks. ZTI apgalvo, ka visus šos gadus ir mēģinājuši ar māti sazināties, zvanot un sūtot vēstules, taču tā nav taisnība. Kā palīdzēt mātei un ko pieprasīt no ZTI kā pierādījumu, ka viņi tiešām ir mēģinājuši sazināties?
Paldies!

A
atbild:
30. oktobrī, 2023

Šādā situācijā parādniecei būtu jāvēršas pie zvērināta tiesu izpildītāja un jālūdz iepazīties ar izpildu lietas materiāliem. Attiecīgajos materiālos būs pieejama informācija par to, kad ir uzsākta konkrētā izpildu lieta, kādi dokumenti ir sastādīti, kad un kam tie ir sūtīti.

Piemēram, paziņojums par pienākumu izpildīt nolēmumu, kas ir pirmais dokuments, ko zvērināts tiesu izpildītājs sūta parādniekam pēc lietas ievešanas, tiek sūtīts ierakstītā pasta sūtījumā. Tādējādi lietā būs pierādījumi par šāda dokumenta nosūtīšanu.

To, ka parādnieks ir samaksājis parādu, var pierādīt ar maksājuma uzdevumu, ja maksājums veikts bankā. Ja šādu pierādījumu nav, maksātājs var lūgt attiecīgo mobilo sakaru operatoru izsniegt izziņu, kad un par kādu summu parāds ir samaksāts.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas