E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29984
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Kādi renovācijas darbi iekļaujas energoefektivitātes programmā

J
jautā:
22. jūlijā, 2023
Inese

Labdien! Jautājums par jauno ES daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes programmu. Vai var iesniegt pieteikumu “Altum”, ja siltina tikai ēkas sienas (jo jumts un stāvvadi jau ir nomainīti)? Vai var nemainīt plastikāta logus atsevišķos dzīvokļos, ja tie jau ir nomainīti? Paldies par atbildi!

A
atbild:
25. jūlijā, 2023
AS "Attīstības finanšu institūcija Altum"
Ieva Vērzemniece, Energoefektivitātes programmu departamenta vadītāja

To, kādus konkrētus darbus mājas atjaunošanā veikt, izlemj paši iedzīvotāji, balstoties uz mājas energoauditu un tā ieteikumiem. Lai saņemtu valsts atbalstu mājas atjaunošanas projektam, ir jāsasniedz konkrēti mērķi. Pirmkārt, ar paveiktajiem uzlabojumiem jāsasniedz vismaz 30% primārās enerģijas ietaupījuma. Otrkārt, katriem renovācijas projekta attiecināmo izmaksu 5000 eiro jāsasniedz primārās enerģijas ietaupījums – 1 MWh/gadā. Tāpēc ir jāsāk ar ēkas energoauditu un jāveic mājas esošās situācijas novērtējums, kā arī konkrēti veicamo pasākumu klāsta noteikšana, lai sasniegtu iepriekš minētos mērķus. Ja ietaupījuma mērķi ir iespējams sasniegt, siltinot tikai sienas un citas norobežojošās konstrukcijas, noteikti aicinām pieteikties programmā.

Jāpiebilst, ja energoauditors savā ieteikumā par veicamajiem darbiem paredz jau nomainīto logu atstāšanu, tos vēlreiz mainīt nav nepieciešams.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas