E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25899
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
2
2

Neliela vēja ģeneratora uzstādīšana

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. martā, 2022
Līga

Man ir reģistrēta zemnieku saimniecība, nav dzīvojamās mājas, tikai pagaidu uzturēšanās miteklis. Elektrības pieslēguma nav, jo kaimiņš nedod atļauju pieslēgumam. Vai man ir tiesības rakstīt “Altum” pieteikumu par valsts atbalsta piešķiršanu nelielam vēja ģeneratoram?

A
atbild:
29. martā, 2022
Inese Helmane
LV portāls
AS "Attīstības finanšu institūcija Altum"
Sandra Eglīte, sabiedrisko attiecību speciāliste

Fakts, ka māja nav pieslēgta kopējam elektroapgādes tīklam, nav šķērslis. Vienlaikus jāņem vērā: lai pieteiktos uz atbalstu “Altum” privātmāju energoefektivitātes programmā, mājai ir jāatbilst šādiem kritērijiem: saskaņā ar kadasts.lv reģistru māja atbilst viena vai divu dzīvokļu mājas klasei; tā ir nodota ekspluatācijā; mājā neveic saimniecisko darbību; zemesgrāmatā nostiprinātās īpašuma tiesības ir personai, kura pieteiksies atbalstam;  īpašniekam ģimenē ir vismaz viens bērns. Šādi kritēriji ir noteikti Ministru kabineta noteikumos, kas regulē šīs atbalsta programmas darbību.

Vairāk par grozījumiem Ministru kabineta noteikumos Nr. 103 “Noteikumi par atbalsta programmu viena dzīvokļa dzīvojamo māju un divu dzīvokļu dzīvojamo māju atjaunošanai un energoefektivitātes paaugstināšanai” var izlasīt LV portāla publikācijā “Atbalsts arī saules paneļu un nelielu vēja ģeneratoru uzstādīšanai privātmājās”.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas