E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9628
Lasīšanai: 2 minūtes

Atvaļinājuma kompensācija – proporcionāli nostrādātajam laikam

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. maijā, 2016
Anna

Labdien. Mans iepriekšējais darba devējs nav izmaksājis man par neizņemto atvaļinājumu naudu. Vai man ir tiesības pieprasīt to no viņa, ja strādāju tikai 9 mēnešus? Un cik ilgā laikā es to naudu varu pieprasīt, ja ir iespējas viņu vispār dabūt?

A
atbild:
27. maijā, 2016
Zaida Kalniņa
LV portāls

Pārtraucot darba attiecības, darbiniekam ir tiesības uz neizmantotā atvaļinājuma kompensāciju proporcionāli nostrādātajam laikam. Šī kompensācija kopā ar galīgo aprēķinu bija jāizmaksā darba attiecību pēdējā dienā. Tātad arī tad, ja strādājāt 9 mēnešus, Jums pienākas atvaļinājuma kompensācija proporcionālā apmērā.

Jums ir tiesības rakstveidā vērsties pie darba devēja un aicināt kompensāciju izmaksāt, kā arī brīdināt, ka saistību nepildīšanas gadījumā vērsīsities ar prasību tiesā. 

Atbilstoši Darba likuma 31. pantam visi prasījumi, kas izriet no darba tiesiskajām attiecībām, noilgst divu gadu laikā. Ja darba devējam bija pienākums izsniegt darbiniekam rakstveida aprēķinu, šā panta pirmajā daļā noteiktais noilguma termiņš sākas ar aprēķina izsniegšanas dienu. Ja darba devējs aprēķinu neizsniedz, attiecīgais prasījums noilgst triju gadu laikā no dienas, kad aprēķins bija jāizsniedz.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas