E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8738
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Kultūra

Ierosinājumu par apbalvošanu ar barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi iesniegt nevar

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. janvārī, 2016
Ilona

Labdien! Šodien Radio Skonto dzirdēju ziņu par iespējamajām privilēģijām barikāžu dalībniekiem. Zinu, ka abi mani brāļi ļoti aktīvi piedalījās barikādēs, dienu un nakti aizsargājot telefonu centrāli, bet publiski pieejamos sarakstos viņu vārdi (Raimonds Vorkalis un Rūdolfs Vorkalis) nav atrodami. Telefona sarunā mans vecākais brālis Raimonds pastāstīja, ka esot saņēmis piemiņas zīmi (medaļu), savukārt jaunākais - Rūdolfs nav saņēmis nekādu apliecinājumu. Tāpēc mans jautājums ir šāds: kas jādara barikāžu dalībniekam, lai viņš tiktu atzīts par piedalījušos barikādēs? Un ko varētu darīt tuvinieki, lai netiktu aizskarta dalībnieka pašcieņa? Ar cieņu, Ilona

A
atbild:
13. janvārī, 2016
Vineta Vilcāne
speciāli LV portālam

Kārtību apbalvošanai ar 1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi noteic Valsts apbalvojumu likums un likums „Par 1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi”.

Valsts apbalvojumu likuma pārejas noteikumu 2.punkts noteic, ka ierosinājumus par apbalvošanu ar 1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi varēja iesniegt līdz 2008.gada 31.decembrim. Šobrīd piemiņas zīmes netiek piešķirtas, bet 1991.gada barikāžu dalībnieku biedrība un 1991.gada barikāžu muzejs vāc informāciju par barikāžu dalībniekiem un piešķir Pateicības rakstus. Plašāka informācija par Pateicības rakstu piešķiršanu pieejama saeima.lv.

Jūs varat sazināties ar biedrību un noskaidrot detalizētāk. Kontaktinformācija pieejama 1991.gada barikāžu dalībnieku biedrības mājaslapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 78 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas