E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8348
Lasīšanai: 2 minūtes
1
11
1
11

Dārzkopības sabiedrības funkcijas noteiktas tās dokumentos

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. novembrī, 2015
Evita

Labdien! Esam iegādājušies īpašumu un visu gadu dzīvojam dārziņu kooperatīvā Olaines novadā. Kādas funkcijas ir kooperatīvam, ja būtībā par atkritumu apsaimniekošanu varam noslēgt individuālu līgumu, ir līgums par elektroenerģijas piegādi, ir ūdens urbums un kanalizācijas akas, kuru sūknēšanu nodrošinām paši? Par kādiem pakalpojumiem kooperatīvs var pieprasīt maksu?

A
atbild:
27. novembrī, 2015
Lidija Dārziņa
LV portāls

Kooperatīvo sabiedrību likums nosaka: par dārzkopības kooperatīvās sabiedrības dibinātājiem vai biedriem var būt tikai tās fiziskās un juridiskās personas, kurām piešķirta lietošanā vai ir īpašumā zeme kooperatīvās sabiedrības apsaimniekotajā teritorijā.

Dārzkopības kooperatīva  mērķiem, funkcijām ir jābūt noteiktām tā statūtos. Tāpat arī kooperatīva biedru pienākumiem un atbildībai, tajā skaitā par dārzkopības kooperatīva koplietošanas teritoriju, jo tas nav tikai savs ūdens urbums un sava pastkaste, bet, piemēram, var būt arī zaļā zona, novadgrāvji, par kuru uzturēšanu kārtībā ir jāatbild visiem kopā. Tātad ir jāiepazīstas ar statūtiem, kā arī citiem kooperatīva dokumentiem, kas var būt, piemēram, iekšējās kārtības noteikumi. Kooperatīvam ir vadība, un šiem dokumentiem jābūt pieejamiem.

Olaines novada pašvaldība līdzfinansē dārzkopības sabiedrību koplietošanas zemju labiekārtošanu. Informāciju par to var atrast novada mājaslapā.

Par situāciju kooperatīvā var interesēties arī pašvaldībā ne tikai pie juristiem, bet arī no deputātiem uzzināt par konkrētas DKS attīstības perspektīvām.

Labs saturs
11
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas