E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7897
Lasīšanai: 3 minūtes

Problēmu var noskaidrot Jūrmalas pašvaldības iestādēs

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. septembrī, 2015
Velta

Labdien. Vai ir kādi normatīvie akti, kuri nosaka, kā ir jābūt izbūvētai ielai, lai netiktu nodarīts kaitējums piegulošajiem privātīpašumiem? Paskaidrošu jautājuma būtību. Mans īpašums atrodas Jūrmalas pilsētā pie rajona centrālās ielas. Šai ielai nav izbūvēta lietus notekūdeņu kanalizācija. Ielai nav apmales, kuras norobežo braucamo daļu no zaļās zonas. Gājēju ietve un iebrauktuve ir daudz zemākā līmenī attiecībā pret ielas līmeni. Mana īpašuma teritorija ir "lietusūdeņu savācējaka". Un tādi ir visi pārējie īpašumi, kuri atrodas pie šīs ielas. Paldies.

A
atbild:
18. septembrī, 2015
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Jūrmalas pilsētas Teritorijas plānojuma III daļa – Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi (turpmāk – Noteikumi) nosaka, ka Jūrmalas pilsētas ielas, atbilstoši to atrašanās vietai, nozīmei pilsētas ielu tīklā un galvenajām funkcijām, kas jānodrošina ielu projektēšanā, izbūvē, rekonstrukcijā un ekspluatācijā, ir klasificētas piecās kategorijās.

Jūrmalas pilsētas ielu klasifikācija un ielu galvenās funkcijas, atbilstoši ielas kategorijai, ir ietvertas noteikumu sadaļā Transports (2.8), nodaļa Ielu klasifikācija (2.8.2). Nodaļā Ielu šķērsprofili (2.8.4) uzskaitīti projektēšanas procesā vērā ņemamie kritēriji, kas nosaka, lai tiktu realizēts maksimālais ielas funkciju nodrošinājums un izvērtēti ierobežojošie apstākļi, tostarp nekustamie īpašumi.

Konkrētā situācija jāizvērtē sertificētam speciālistam, un atkarībā no veicamo darbu apjoma un izmaksām jāpasūta ielas vai tās daļas rekonstrukcijas (pārbūves, atjaunošanas) projekts vai jāvēršas pašvaldībā ar lūgumu veikt iepriekš minētos darbus. Tāpat iespējams, atkarībā no teritorijā esošās meliorācijas sistēmas un lietus ūdens kanalizācijas, pasūtīt un realizēt nekustamā īpašuma drenāžas izbūvi, lai lietus ūdeni novadītu no zemes gabala.

Ar izejas datiem projektēšanai par esošām lietus ūdens kanalizācijas un meliorācijas sistēmām iespējams iepazīties Jūrmalas pilsētas domes Inženierbūvju un ģeodēzijas nodaļā Edinburgas prospektā 75, Jūrmalā, vai pašvaldības SIA “Jūrmalas ūdens” Promenādes ielā 1a, Jūrmalā, kas ir esošo meliorācijas sistēmu un lietus ūdens kanalizācijas sistēmu apsaimniekotājs Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 60 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas