E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7592
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Komunālie maksājumi pēc izsoles akta apstiprināšanas

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. jūlijā, 2015
Raimonds

Komunālie maksājumi par izsolē iegādātu dzīvokli. Izsole notika janvārī, izsoles aktu tiesa apstiprināja martā, akts par ievešanu valdījumā tika sastādīts maijā. No kura brīža jaunajam īpašniekam ir jāsāk maksāt par komunālajiem pakalpjumiem? P.S. Mums prasa no izsoles akta apstiprināšanas, bet draugiem prasīja no ievešanas valdījumā.

A
atbild:
30. jūlijā, 2015
Lidija Dārziņa
LV portāls

Piespiedu izsolē brīdis, kad dzīvokļa ieguvējam ir jāsāk veikt maksājumi, ir lēmuma par izsoles akta apstiprināšanu spēkā stāšanās diena. No šīs dienas ieguvējam ir pienākums veikt maksājumus par dzīvokļa apsaimniekošanu, komunālajiem pakalpojumiem, nekustamā īpašuma nodokli.

Salīdzināt ar to, kā ir bijis kādam citam, ne vienmēr ir iespējams. Tad būtu jāzina un jāņem vērā arī cita informācija, piemēram, vai nav bijis pārsūdzēts lēmums par izsoles akta apstiprināšanu.

Civillikuma 995.pants nosaka: Tiesas izdarāma ievešana iegūtā nekustama īpašuma valdījumā nav būtiski nepieciešams nosacījums tā iegūšanai par īpašumu, un tādēļ tāda ievešana notiek tikai tad, kad ieguvējs to noteikti vēlas, it sevišķi ja nekustamā īpašuma atsavināšana notikusi pret iepriekšējā īpašnieka gribu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas