E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7194
Lasīšanai: 2 minūtes

Prasības skolas darbiniekiem

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. maijā, 2015
Agris

Vai Bērnu aizsardzības likuma" 72.panta (5) attiecas uz skolas tehniskajiem darbiniekiem? Viņu darbs notiek bez bērnu klātbūtnes.

A
atbild:
20. maijā, 2015
Laura Studente
LV portālam

Jā, jo minētajā Bērnu tiesību aizsardzības likuma 72.panta 2.daļā ir norādīts: bērnu aprūpes, izglītības, veselības aprūpes un citās tādās iestādēs, kurās uzturas bērni, bērnu pasākumos un tādos pasākumos, kuros piedalās bērni, nedrīkst strādāt, veikt brīvprātīgo darbu, kā arī saskaņā ar noslēgto vienošanos sniegt pakalpojumus personas (izņemot personas, kuras sniedz vienreizējus vai īslaicīgus pakalpojumus, kā arī pakalpojumus, kas tiek sniegti, bērnam klāt neesot):

  • kuras sodītas par noziedzīgiem nodarījumiem, kas saistīti ar vardarbību vai vardarbības piedraudējumu, — neatkarīgi no sodāmības dzēšanas vai noņemšanas;
  • kuras sodītas par noziedzīgiem nodarījumiem pret tikumību un dzimumneaizskaramību – neatkarīgi no sodāmības dzēšanas vai noņemšanas;
  • kurām tiesa ir piemērojusi Krimināllikumā noteiktos medicīniska rakstura piespiedu līdzekļus.

Atbilstoši šim pantam ir redzams, ka izņēmums ir vienreizējiem vai īslaicīgiem pakalpojumiem vai pakalpojumiem, kas sniegti, kad bērnu nav. Citos gadījumos, ja darbiniekam skola ir pastāvīga darbavieta, viņš nedrīkst atbilst kādam no minētajiem kritērijiem. Jāatceras, ka runa ir par vardarbību un dzimumnoziegumu – arī skolas sētnieks, lai gan nav tiešā saskarē bez bērniem, tomēr strādā līdztekus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas