E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6322
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Drošība
1
1

Ja nekādu ziņu nav, policijai var prasīt informāciju

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. februārī, 2015
Anda K.

Labdien! Pagājušā gada jūlijā man uzbruka suns, uzrakstīju iesniegumu policijā, norādot, no kuras mājas dzīvnieks izskrēja. Pēc dažām nedēļām saņēmu vēstuli, ka policija uzsākusi izmeklēšanu. Vai un pēc cik ilga laika man no policijas būtu jāsaņem kāda ziņa, vai izdevies ko noskaidrot un sodīt vainīgo?

A
atbild:
09. februārī, 2015
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Saskaņā ar Iesniegumu likuma 5.pantu „iestāde atbildi pēc būtības sniedz saprātīgā termiņā, ņemot vērā iesniegumā minētā jautājuma risināšanas steidzamību, bet ne vēlāk kā viena mēneša laikā no iesnieguma saņemšanas/../”

Atbilde uz iesniegumu tātad ir saņemta. Par tālāko. Informācijas atklātības likuma 10.pantā „Pienākums sniegt informāciju ”ir noteikts:

„(1) Iestāde informāciju sniedz pēc savas iniciatīvas vai pēc privātpersonas pieprasījuma.

(2) Ievērojot labas pārvaldības principu, iestāde pēc savas iniciatīvas nodrošina piekļuvi noteikta veida vispārpieejamai informācijai.

(3) Vispārpieejamo informāciju sniedz arī pēc privātpersonas pieprasījuma. Šādu informāciju sniedz jebkuram, kas to vēlas saņemt, ievērojot personu vienlīdzību informācijas iegūšanā. Pieprasītājam nav īpaši jāpamato sava interese par vispārpieejamu informāciju, un to viņam nevar liegt tāpēc, ka šī informācija neattiecas uz pieprasītāju.

(4) Ja pieprasītās informācijas kopums ietver arī ierobežotas pieejamības informāciju, iestāde izsniedz tikai to informācijas daļu, kas ir vispārpieejama. To informācijas daļu, kas ietver ierobežotas pieejamības informāciju, izsniedz, ievērojot šajā likumā noteikto īpašo kārtību./../”

Likuma 11.pantā „Informācijas pieprasījuma forma un reģistrēšanas kārtība” ir teikts: „Informāciju var pieprasīt rakstveidā, mutvārdos vai elektroniskā veidā.”

Tātad, ja ilgstoši neesat saņēmuši nekādu informāciju no policijas, varat iepriekš minētajā kārtībā pieprasīt informāciju par izmeklēšanas gaitu un pieņemtajiem lēmumiem. Amatpersona, pie kuras vērsties, ir redzama Jums jau sniegtajā atbildē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas