E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5496
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Tiesu izpildītāja pilnvaras

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. oktobrī, 2014
Guntars

Pēc Tukuma rajona tiesas sprieduma 2013.g. 17.septembrī nosprieda, ka man kr.lietā cietušajam piešķirt par morālo kaitēju kompensāciju 1000Ls. Dodoties pie tiesu izpildītājas Jolantas Boļšakovas 24.10.2013.g., mans iesniegums netika pieņemts, to nepamatojot. Tad ar iesniegumu devos 09.01.2014.g., samaksājot bankā 149.91EU un nododot tos sekretārei. Dodoties 14.01.2014. pie tiesu izpildītājas Jolantas Boļšakovas, man tika piedāvāts uzrakstīt iesniegumu par naudas atgriešanu man atpakaļ, ko es arī izdarīju, jo no 320EU nevarot piedzīt, to Tiesu izpildītāju atzīmēs nepamatojot, lai gaidot, kad sākšot strādāt. Jautājums, tad man pensionāram cik ilgi man to gaidīt, vai kaitējumu izdarītājam nebija jāreģistrējas nodarbinātes dienestā, arī par 200 nostrādātajām stundām probācijas dienests dokumentus atteicās parādīt, teica viss ir kārtībā. Tagad griezīšos Saeimas juridiskajā komisijā.

A
atbild:
24. oktobrī, 2014
Zaida Kalniņa
LV portāls

Par Saeimas Juridisko komisiju 

Saeimas Juridiskā komisijā Jums nav iemesla griezties, jo parlaments nerisina privātpersonu juridiskos jautājumus. Saeimā tiek izstrādāti likumi un to grozījumi. Jūsu jautājums nekādā mērā nav saistīts ar likumdošanas procesu. 

Par tiesu izpildītāja pilnvarām 

Tiesu izpildītāja darbs ir nodrošināt izpildraksta izpildi – piedzīt no attiecīgās personas – parādnieka - naudas līdzekļus. Tiesu izpildītāja rīcības ir noteiktas likumā, un pārsniegt tās tiesu izpildītājs kā valsts amatpersona nav tiesīgs.

Ja parādniekam nav algota darba vai tas saņem tikai minimālo algu 320 eiro, tad tiesu izpildītājs nevar nodrošināt parāda piedziņu.

Tiesu izpildītāju likums neuzliek par pienākumu tiesu izpildītājam parādnieku piespiest reģistrēties NVA vai sūtīt strādāt.

Ja izpildrakstu tiesu izpildītājam esat iesniedzis, tad ar brīdi, kad parādniekam būs legāli ienākumi, kas ir lielāki par 320 eiro, tad tiks uzsākta piespiedu piedziņa. Tiesu izpildītājs Jums  situāciju izskaidroja korekti.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas