E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5398
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Par siltā ūdens temperatūras pārbaudi

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. oktobrī, 2014
Elena

Здравствуйте, скажите, пожалуйста, кому я могу писать, чтобы мне сделали замер температуры горячей воды? Несколько раз подавала заявку в Ригас силтумс о том, что у меня в квартире вода не превышает 37 градусов, но так ничего не изменилось.Хочу сделать официальный замер температуры горячей воды. Спасибо.

A
atbild:
22. oktobrī, 2014
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Ja mājas siltā ūdens padeves sistēma nav pienācīgā tehniskā kārtībā, var būt tā, ka mājas attālākajos dzīvokļos siltā ūdens temperatūra ir pārāk zema. Ja vēlaties pierādīt, ka tas tiešām tā ir, tad pirmām kārtām var vērsties pie mājas pārvaldnieka ar prasību veikt siltā ūdens temperatūras mērījumus Jūsu dzīvoklī, par to sastādot attiecīgu aktu.

Ja pārbaudē apstiprināsies, ka temperatūra ir pārāk zema, pārvaldniekam būtu jārīkojas, lai atklātos trūkumus novērstu. Ja tas ir vienkārši iekārtu regulēšanas jautājums, to var izdarīt. Ja siltumapgādes sistēmas tehnisku defektu dēļ – būs sarežģītāk.

Vitolds Peipiņš, Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs, saka: „Namu pārvaldnieku finanšu līdzekļi ir ierobežoti – viņu rīcībā ir tikai tā nauda, ko samaksājuši mājas dzīvokļu īpašnieki. Pārvaldnieks var veikt tikai tādus remontus (izņemot avārijas darbus), ko akceptējuši dzīvokļu īpašnieki un kam tiek veidots finanšu uzkrājums. Ja dzīvokļu īpašnieki nevēlēsies ieguldīt naudu šādā remontā, pārvaldnieks neko nevarēs izdarīt. Tas ir viens no iemesliem, kādēļ pārvaldnieki nelabprāt piekrīt šādu pārbaužu veikšanai. 

Ja pārvaldnieks atsakās ūdens temperatūras pārbaudi veikt, varat vērsties pie sertificēta siltumspeciālista, kas to izdarīs un sastādīs aktu. Bet tas būs maksas pakalpojums. Ieguvumi un izdevumi nekādā ziņā nebūs līdzvērtīgi, jo arī ar šo aktu vajadzēs vērsties pie pārvaldnieka, nokļūstot jau iepriekš minētajā.

Nav neviena normatīvā akta, kas noteiktu, kas notiek tad, ja siltā ūdens piegādes pakalpojuma kvalitāte nav apmierinoša un no krāna netek 50 grādu karsts ūdens. Par to var lemt tikai paši mājas iedzīvotāji.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas