E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4157
Lasīšanai: 2 minūtes

Maksa par karstā ūdens sagatavošanu iekļauta rēķinos par siltumu

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. aprīlī, 2014
Ilze

Vai Apsaimniekotājs aprēķina maksu par karsto ūdeni vasaras mēnešos, ja dzīvokļa īpašnieks nav veicis ūdens skaitītāja verifikāciju un atbilstoši MK 1013 maksā par aukstā ūdens patēriņa starpību? Vai maksā par ūdens patēriņa starpību ietilpst arī maksa par karsto ūdeni? Ja jā, kā nosaka maksu par karsto ūdeni. Kā aprēķina karstā ūdens daļu no patērētā? Kur tas regulēts?

A
atbild:
25. aprīlī, 2014
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Maksa par karstā ūdens sagatavošanu tiek iekļauta rēķinos par siltuma patēriņu (šajā pakalpojumā ietilpst gan ēkas apsilde, gan siltā ūdens sagatavošana), un tas notiek visu gadu, jo mājā jānodrošina arī siltā ūdens cirkulācija.

 Ministru kabineta noteikumu Nr.1013 „Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu” 7.1 punktā ir izskaidrota kārtība, kas un kā pārvaldniekam jānorāda rēķinos par patērēto siltumenerģiju.

Savukārt minēto noteikumu 8. un 9.punktā skaidri noteikts, kādu informāciju dzīvokļa īpašnieks ir tiesīgs pieprasīt no pārvaldnieka (tā Jums būtu iespējams iegūt sīkāku informāciju par Jūs interesējošiem jautājumiem) un cik ilgā laikā jāsniedz atbilde.

Minētie noteikumi gan attiecināmi tikai uz mājām, kuras dzīvokļu īpašnieki no pašvaldības nav pārņēmuši savā valdījumā.

Taču jebkurā gadījumā mājas pārvaldniekam dzīvokļu īpašniekiem ir jāsniedz informācija par aprēķinu kārtību un citiem jautājumiem.

Dzīvojamās mājas pārvaldnieka pienākumi sadarbībai ar mājas īpašniekiem (dzīvokļu īpašniekiem) ir noteikta Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likuma 14.pantā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 238 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas