E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5057
Lasīšanai: 2 minūtes

Ja nozagti personu apliecinoši dokumenti ārzemēs

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. augustā, 2014
Agija

Labdien! Ko darīt, ja Kiprā nozagta soma ar visiem personu apliecinošiem dokumentiem un visu naudu?

A
atbild:
25. augustā, 2014
Zaida Kalniņa
LV portāls

Latvijas valstspiederīgajiem, kuriem ārvalstīs nozog pasi, ir jāsazinās ar Ārlietu ministriju, zvanot uz tālruni ārkārtas situācijām (+371) 26 33 77 11, vai jāvēršas tuvākajā Latvijas pārstāvniecībā, lai noformētu pagaidu ceļošanas dokumentu - atgriešanās apliecību. 

Ja personai ir personu apliecinošs dokuments, bet nav finanšu līdzekļu, Latvijas valstspiederīgie var izmantot starptautiskos naudas pārskaitījumus Western Union (piedāvā Latvijas Pasts, Hipotēku banka) un MoneyGram (piedāvā Swedbank, DnB Nord, PrivatBank), lai saņemtu naudu ārvalstīs no saviem tuviniekiem Latvijā.

Ja personai nav nedz personu apliecinošu dokumentu, nedz finanšu līdzekļu, var vērsties tuvākajā Latvijas pārstāvniecībā un ar tās starpniecību saņemt no radiniekiem, draugiem vai paziņām Latvijas Ārlietu ministrijas Konsulārajā departamentā (Elizabetes iela 57, Rīga, tālrunis 67016364) iemaksāto naudas summu. Konsulārā amatpersona bez finanšu līdzekļiem palikušajai personai no pārstāvniecības līdzekļiem izmaksās ekvivalentu naudas summu tai, kāda iemaksāta Latvijā. 

Limasolā darbojas Latvijas Goda ģenerālkonsuls Adonis Papadopoulos. Adrese: 142 Franklin Roosevelt, P.O. Box 51309, CY-3504 Limassol, tālrunis (357) 25 840 300

Goda konsuls vai ģenerālkonsuls ir persona, kurai Latvijas valsts uztic veikt valsti reprezentējošas un konsulārās funkcijas. 

Tā kā Kipras Republikā nav Latvijas vēstniecības, tuvākā vēstniecība atrodas Grieķijā, Atēnās, ieteikums ir zvanīt uz iepriekš norādīto tālruni un uzzināt turpmākās rīcības.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas