E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13417
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Jāpārtrauc bērna kopšanas atvaļinājums

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. decembrī, 2017
Aiva

Esmu bērna kopšanas atvaļinājumā līdz 26.07.2018. Bet šobrīd gaidu otru bērniņu. 2018. gada februārī man tiks izsniegta slimības lapa B par pirmsdzemdību periodu. Vai man šī B lapa ir jāiesniedz savam darba devējam un jāraksta iesniegums, ka tāpēc pārtraucu pašreizējo bērna kopšanas atvaļinājumu? Nesaprotu, kā man rīkoties.

A
atbild:
19. decembrī, 2017
Lidija Dārziņa
LV portāls

Ja sieviete atrodas bērna kopšanas atvaļinājumā un gaida nākamo bērniņu, viņai ir tiesības uz maternitātes pabalstu.

Lai saņemtu maternitātes pabalstu, ir jāpārtrauc bērna kopšanas atvaļinājums un savam darba devējam jāpieprasa grūtniecības un dzemdību atvaļinājums, jo divos atvaļinājumos vienlaikus darba ņēmējs atrasties nevar. 

Ja, atrodoties bērna kopšanas atvaļinājumā, saņemat vecāku pabalstu un bērna kopšanas pabalstu, fakts, ka pārtrauksiet bērna kopšanas atvaļinājumu un Jums būs grūtniecības un dzemdību atvaļinājums un maternitātes pabalsts, neietekmēs Jūsu tiesības turpināt saņemt pabalstus par pirmā bērna kopšanu.

Arī par otro bērnu saņemsiet visus pabalstus, kas saistīti ar bērna dzimšanu un kopšanu, – maternitātes pabalstu, vecāku pabalstu un bērna kopšanas pabalstu.

Par tiesībām uz pabalstiem savā individuālajā situācijā varat uzzināt Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā, tostarp rakstot uz e-pastu: konsultacijas@vsaa.lv.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas