E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13146
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Par ieturējumu pareizību no darba samaksas atbild grāmatvedība

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. novembrī, 2017
Auguste

Labdien! Man ir 3 izpildraksti. Darbavieta ietur no algas. Man ir viens nepilngadīgs bērns. Par oktobri darba alga neto 1084,39 eiro. Darba devējs uz manu kontu pārskaitīja 444,60 eiro, tiesu izpildītājiem 639,79 eiro. Vai viss ir pareizi? Cik zinu, šajā gadījumā ieturēt var 50%?

A
atbild:
10. novembrī, 2017

Jūsu gadījumā vajadzētu būt, ka ieturējumi notiek saskaņā ar Civilprocesa likuma 594. panta otro daļu, kas nosaka: Ja piedziņa uz darba samaksu tiek vērsta pēc vairākiem izpildu dokumentiem, darbiniekam katrā gadījumā jāsaglabā darba samaksa un tai pielīdzinātie maksājumi 50 procentu apmērā, bet ne mazāk kā minimālās mēneša darba algas apmērā un uz katru apgādībā esošo nepilngadīgo bērnu līdzekļus valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmērā, izņemot šā panta pirmās daļas 1. un 2. punktā noteikto gadījumu.

Lai atrisinātu neskaidrības, Jums var ieteikt vērsties darbavietā pie grāmatvedības un lūgt paskaidrot ieturētās summas apmēru, jo atbilstoši tiesiskajam regulējumam par ieturējumu pareizību atbild grāmatvedība.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas