E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12779
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas

Pārrakstīšanās un matemātiskā aprēķina kļūdu labošana tiesas spriedumā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. septembrī, 2017
Lana

Labdien! Man bija izveidojies parāds pret pašvaldību par zemes nomu vēl laikā, kad bija lati. Pašvaldība vēršas tiesā, parādu piedzina, noslēdzu vienošanos un maksāju pa daļām. Pēc dažiem mēnešiem atklājās, ka parāda summa (par to pašu zemi un par to pašu laiku) ir lielāka, jo pašvaldība, ejot uz tiesu, ir kļūdījusies un latus uzrādījusi kā EUR, un, pārvēršot latus, summa pieaug. Kā ir? Vai man jāmaksā tā summa, kas tika piespriesta (tiesa jau ir bijusi), vai tomēr tā lielākā summa? Paldies, gaidu atbildi!

A
atbild:
14. septembrī, 2017
Līga Pauliņa
LV portāls

Pēc vispārējā principa personai ir jāpilda tiesas spriedums. Ja kāda no pusēm konstatējusi, ka tiesas spriedumā ir matemātiskā aprēķina kļūda (latu pārrēķināšana euro, visticamāk, varētu tikt klasificēta kā aprēķina kļūda), saskaņā ar Civilprocesa likuma 200. panta pirmo daļu tā var iesniegt pieteikumu par kļūdas labošanu.

Jautājumu par kļūdu labošanu tiesa izskata rakstveida procesā. Par minētā jautājuma izskatīšanu rakstveida procesā iepriekš paziņo lietas dalībniekiem. Ja pieteikumu iesniedzis lietas dalībnieks, vienlaikus ar paziņojuma nosūtīšanu tiesa nosūta lietas dalībniekiem pieteikumu par pārrakstīšanās vai matemātiskā aprēķina kļūdu labošanu spriedumā.

Pārrakstīšanās vai matemātiskā aprēķina kļūdas spriedumā izlabo ar tiesas lēmumu, kura norakstu nosūta lietas dalībniekiem triju dienu laikā pēc tā pieņemšanas.

Par lēmumu izdarīt kļūdas labojumu spriedumā lietas dalībnieks var iesniegt blakus sūdzību. Ja tiesas lēmums netiek pārsūdzēts, tas personai kļūst saistošs un ir izpildāms pilnā apmērā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas