E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11530
Lasīšanai: 2 minūtes

Par savām tiesībām uz bezdarbnieka pabalstu jāuzzina VSAA

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. martā, 2017
Marija

Labdien! Šodien biju VSAA nodaļā, taču tur man nedeva konkrētu atbildi. Varbūt Jūs varat tomēr man palīdzēt un atbildēt konkrēti uz maniem jautājumiem? Cik ātri man jāstājas bezdarbniekos, lai nezaudētu naudu? Vai ir svarīga katra diena? Man jāstājas bezdarbniekos šonedēļ, vai arī nākamnedēļ nebūs par vēlu? Vēlreiz uzrakstīšu, ja bērns dzimis 30.08.2015., tad 1,5 gadi viņam palika 28.02.2017. vai 02.03.2017.? Paldies! Vai arī – kur vērsties, lai man atbildētu konkrēti?

A
atbild:
10. martā, 2017
Lidija Dārziņa
LV portāls

Likums "Par valsts sociālo apdrošināšanu" paredz, ka persona, kura kopj bērnu vecumā līdz pusotram gadam un saņem bērna kopšanas pabalstu, un persona, kura saņem vecāku pabalstu, no valsts budžeta līdzekļiem tiek apdrošināta bezdarba gadījumam, invaliditātei un pensijai.

Tas nozīmē, ka valsts veiktās iemaksas par personu (par māmiņu vai tēti) tiek reģistrētas apdrošinātās personas kontā kā sociālās iemaksas. Tas vienam no vecākiem garantē gan tiesības uz bezdarbnieka pabalstu, ja pēc bērna kopšanas perioda tiek pārtrauktas darba tiesiskās attiecības, gan arī darba stāža uzkrāšanu par periodu, kad tiek veiktas šīs iemaksas.

Tiesības uz pabalstiem nosaka Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra, pamatojoties uz konkrētā cilvēka datiem. Līdz ar to informāciju par savām tiesībām un pabalstu saņemšanu varat iegūt, rakstot uz VSAA e-pasta adresi konsultācijām: konsultacijas@vsaa.lv. Jums tiks sniegta rakstiska atbilde e-pastā.

Jums ir arī tiesības saņemt uzziņu par savām tiesībām konkrētā situācijā. Iesniegumu par uzziņu var iesniegt jebkurā VSAA nodaļā. Iesniegumā par uzziņu jāietver faktu apraksts, no minētajiem faktiem izrietošs konkrēts jautājums un paskaidrojums, kādēļ šāda uzziņa nepieciešama.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas