E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 1152
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Pases maiņa pēc laulībām

Publicēts pirms 12 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. maijā, 2012
Renāte Andersone

Labdien. Vai pēc uzvārda maiņas pēc laulībām jaunajā pasē tiek kaut kur minēts iepriekšējais uzvārds? Un vai ir iespējams paturēt veco pasi (izcaurumotu)? Es dzīvoju Austrālijā un plānoju aizbraukt uz Latviju nomainīt pasi un uzvārdu, bet baidos, ka lidot atpakaļ ar citu pasi un citu uzvārdu varētu būt problemātiski, jo jaunais uzvārds nesakritīs ar uzvārdu aviobiļetē.

A
atbild:
17. maijā, 2012
Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde
Andrejs Rjabcevs, sabiedrisko attiecību vadītājs

Ja pēc laulībām tiek mainīts uzvārds, tad ir jāmaina arī pase, taču jaunajā pasē iepriekšējais uzvārds nekur neparādīsies. Paturēt savu iepriekšējo pasi ir iespējams tikai tad, ja šajā pasē ir vēl derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Tādā gadījumā iepriekšējā pase tiks atdota personas rīcībā, taču tā būs caurdurta un izmantot to nedrīkstēs. Turpretī - ja šādu derīgu vīzu vai uzturēšanās atļauju ielīmju pasē nav, tad diemžēl iepriekšējo pasi nebūs iespējams paturēt.

Šajā gadījumā vislabāk ir sazināties ar attiecīgo aviokompāniju, ar kuru ir plānots lidojums. Dažkārt aviokompānijas norāda, ka tām pietiek, ja Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde izsniedz izziņu, ka personai ir mainīta pase un mainīts uzvārds. Tāpat var gadīties, ka aviokompānijai pietiek ar laulības apliecību, kur norādīta uzvārda maiņa.

Papildu informācijai LV portāla skaidrojums „Kā ir likumīgi pareizi - Anna Wordsworth vai Anna Vērdsvērta?”

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas