E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10606
Lasīšanai: 2 minūtes

Jāsaņem notāra konsultācija

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. oktobrī, 2016
Kristīne

Pirms 15 gadiem vecmamma noraksta lauku īpašumu (māja, ēkas, zeme, mežs) vienam dēlam (kopā 3 dēli, viens miris). Dēls (kurš tagad skaitās īpašnieks) atļauj mātei dzīvot šajā īpašumā, atmaksā brālim kaut kādu daļu no īpašuma vērtības un arī mātei atvēl kaut kādu summu, lai ārstētu to dēlu, kurš tāpat nomirst. Jautājums: vecmamma mirusi un tas dēls, kurš nav mantinieks, gribētu, lai vismaz viņam ļauj saimniecisku darbību (galdniecība, biškopība) šajā senču dzīvesvietā, lai vienā jaukā dienā īpašnieks (viņa paša brālis) neliek izvākties uz visiem laikiem? p.s. īpašnieks - vecmammas dēls (viņam bērnu nav, ir tikai sieva).

A
atbild:
16. novembrī, 2016
Latvijas Notariāts
Anta Maldupe-Krūmiņa, zvērināta notāre

No Jūsu jautājuma nav saprotams, kādā veidā vecmāmiņa pirms 15 gadiem īpašumu ir “norakstījusi” vienam dēlam, t.i., vai ir taisīts testaments, vai ir noslēgts dāvinājuma, uztura vai mantojuma līgums, jo katrā no šiem gadījumiem ir atšķirīgas sekas.

Lai saņemtu pilnvērtīgu konsultāciju un skaidrojumu Jūsu situācijai, iesaku Jums vērsties pie zvērināta notāra. Lai sameklētu dzīvesvietai tuvāko notāru, iesaku apmeklēt mājaslapu www.latvijasnotars.lv, kurā ir norādīts visu Latvijas notāru saraksts, prakses vietu adreses, kontakttālruņi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas