E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8187
Lasīšanai: 2 minūtes

Jāsāk maksāt, kad stājies spēkā lēmums par izsoles akta apstiprināšanu

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. oktobrī, 2015
Sandra

Esmu nopirkusi izsolē caur tiesu izpildītāju dzīvokli daudzdzīvokļu mājā. Pēc ievešanas valdījumā tiek sastādīts akts par dzīvokļa stāvokli. Tajā redzams, ka dzīvoklis netiek apdzīvots, ir antisanitārā stāvoklī un vēl vismaz pusgadu tāds būs. Neviens tur arī nav deklarējies. Dzīvoklī nav uzstādīti ūdens skaitītāji un ūdeni tur neizmanto. Par to apsaimniekotājam esmu uzrakstījusi iesniegumu, un ūdens padeve ir noslēgta. Bet man liek samaksāt par mēnesi pirms ievešanas valdījumā ūdens patēriņa korekciju par 16 kubikmetriem ūdens. Cik tas ir likumīgi? Vai arī pēc ūdens padeves noslēgšanas turpmāk būs jāmaksā korekcija?

A
atbild:
30. oktobrī, 2015
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam
ZAB "Kalniņa, Lapsa un partneri"
Jānis Lapsa, zvērināts advokāts

Kā skaidro zv. advokāts Jānis Lapsa, izsolē iegādāta dzīvokļa īpašniekam jāsāk veikt komunālos maksājumus no brīža, kad stājas spēkā tiesas lēmums par izsoles akta apstiprināšanu.

Savukārt par turpmākajiem ūdens patēriņa starpības maksājumiem Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs Vitolds Peipiņš informē: „Viss atkarīgs no tā, kādu norēķinu kārtību par ūdens piegādes pakalpojumu noteikuši dzīvokļu īpašnieki vai mājas pārvaldnieks. Ja ūdens starpību attiecina uz patērēto ūdens daudzumu un aprēķina pēc noteikta koeficienta, tad tas, kurš vairāk ūdens patērē, arī par ūdens patēriņa starpību maksā vairāk. Ja kādā dzīvoklī ūdeni vispār nepatērē, tad šāda maksājuma nebūs.

Taču dzīvokļu īpašnieki sapulcē var noteikt arī citādu kārtību – piemēram, maksu par patēriņa starpību dalīt uz cilvēku vai dzīvokļu īpašumu skaitu vai dzīvojamās platības kvadrātmetriem. Tad ūdens patēriņa starpību Jums var nākties segt.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas