E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6128
Lasīšanai: 2 minūtes

Parādsaistību veids ietekmē parādnieka likumā garantētās tiesības uz ienākumiem

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. janvārī, 2015
Jurijs

Labrīt! Man ir tāds jautājums: Man tiesu izpildītājs nobloķēja kontu, es saņēmu divas algas, no pirmās algas man jau nogrieza naudu, un es saņēmu tikai 360 eiro. No otra darba man pārskaitīja atvaļinājuma naudu, un to man nogrieza pilnā apmēra. Tagad es gaidu otro algu un man to nogriezis arī pilnā apmērā? Iepriekš paldies par konsultāciju.

A
atbild:
16. janvārī, 2015
Zaida Kalniņa
LV portāls

Jūsu jautājumā nav informācijas par parādsaistību veidu – kas tas ir par parādu/ parādiem, par ko notiek parādu piedziņa. Tas ir svarīgi, jo atsevišķos gadījumos, piemēram,  uzturlīdzekļu (alimentu) piedziņa, Civilprocesa likuma 594.pants paredz tiesības parādniekam uz minimālajiem naudas līdzekļiem – 50% no minimālās algas, tātad 2015.gadā tie ir 180 eiro mēnesī.

Ja esat darba attiecībās vairākās vietās un atalgojums tiek pārskatīts uz algas kontu bankā no abiem darba devējiem, un bankas konts pēc tiesu izpildītāja rīkojuma ir bloķēts, vienalga, viena mēneša periodā likums Jums kā parādniekam paredz nemainīgu summu – 360 vai 180 eiro, ko varat saņemt bankā klātienē visu summu vienlaicīgi.

Turklāt atvaļinājuma nauda ir darba samaksai pielīdzināti ienākumi, pret kuriem ir vēršama parādu piedziņa.

Jums pastāv iespēja vērsties pie tiesu izpildītāja ar lūgumu slēgt vienošanos par parādsaistību labprātīgu izpildi un lūgumu bankas kontu atbloķēt. Ja tiesu izpildītājs piekritīs, tādā gadījumā parādsaistības būs ik mēnesi vienošanās noteiktajā apmērā jāieskaita viņa kontā patstāvīgi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 273 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas