E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5847
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Kultūra

Ieteicams vērsties pēc padoma pašvaldībā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. decembrī, 2014
Inese

Sakiet, lūdzu, kādas ir iespējas piesaistīt Eiropas, pašvaldības vai valsts finansējumu mājas jumta nomaiņai, bēniņu siltināšanai, fasādes remontam? Māja ir kultūras piemineklis, kas atrodas Daugavpils vēsturiskajā centrā Daugavas ielā 8, tajā ir 4 dzīvokļi.

A
atbild:
23. decembrī, 2014
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Pašlaik situācija ir tāda, ka iepriekšējā dzīvojamo māju renovācijas valsts atbalsta programma faktiski ir beigusies (tiek pabeigti iesāktie projekti, bet jaunus pieteikumus vairs nepieņem), un arī tajā valsts atbalsts kultūras pieminekļu atjaunošanai nebija paredzēts, bet jaunā programma vēl nav atvērta. Taču arī tajā šāda veida ēkām finansējums, visticamāk, nebūs paredzēts.

2007.-2013.gada plānošanas periodā bija gan pieejama valsts atbalsta programma publiski pieejamu kultūras pieminekļu (publisko ēku) atjaunošanai, bet tas uz Jūsu māju nebija attiecināms.

Tā kā arhitektūras pieminekļu atjaunošanai un remontēšanai ir īpašas prasības, tad ieteicams vērsties Daugavpils pilsētas pašvaldības Pilsētplānošanas un būvniecības departamentā un uzzināt visus nosacījumus, kas saistīti ar Jūsu mājai nepieciešamo remontu. Iespējams, pašvaldība var sniegt arī atbalstu ēkas uzturēšanā un remontā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 281 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas