E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5787
Lasīšanai: 3 minūtes

Par bērnudārza līdzfinansējumu slimības laikā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. decembrī, 2014
Anna

Labdien. Man ir tāds jautājums.  2014.gada 29.septembrī bērnam palika 1,6 gads, bet rindas kārtībā mēs netikām valsts dārziņā. Parakstīju līgumu ar privāto pirmsskolas iestādi ar 2014.gada 29.septembri. Apmeklējam privātdārziņu vienu dienu, 1 stundu un uzreiz saslimām! Jo gandrīz visi bērni, kas apmeklē šo dārziņu, bija slimie! Nosēdējām mājās slimi no 30.09.2014. - 27.10.2014. (ir izziņa no ārsta)! Ar 28.10.2014. uzrakstīju iesniegumu, lai atliktu dārziņa apmeklējumu (pamatojoties uz Vispārējās izglītības likuma 20.pantu un ģimenes ārsta atzinumu). Gribu tikt skaidrībā! 29.09.2014. - apmeklējam dārziņu, 30.09-2014.-27.10.2014. - izziņa no ārsta, ka slimojam, 28.10.2014.-18.12.2014. - iesniegums par dārziņa atlikšanu uz laiku. Kas būs ar finansējumu un ar vietu tajā privātajā dārziņā, ja mēs neapmeklēsim dārziņu sešus mēnešus? Paldies.

A
atbild:
29. decembrī, 2014
Edīte Brikmane
LV portāls

Pašvaldības atbalsts privāta bērnudārza līdzfinansēšanai tiek nodrošināts tikai par laiku, kad bērns saņem pirmsskolas izglītības pakalpojumu.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumu Nr.1523 „Kārtība, kādā pašvaldība atbilstoši tās noteiktajām vidējām izmaksām sedz pirmsskolas izglītības programmas izmaksas privātajai izglītības iestādei” 8.punktu pašvaldības atbalsts netiek piešķirts par dienām, kad bērns neapmeklē privāto pirmsskolas izglītības iestādi bez attaisnojoša iemesla.

Savukārt šai pašā punktā skaidrots, kas Ministru kabineta noteikumu izpratnē ir attaisnojošs kavējums: par attaisnojošu iemeslu uzskatāma bērna prombūtne veselības stāvokļa pasliktināšanās dēļ, ko apliecina ārsta izsniegta izziņa, vai citi gadījumi, par kuriem bērna vecāki izglītības iestādi ir rakstiski informējuši pirms plānotās prombūtnes, kas kopumā nav ilgāka par 60 dienām kalendāra gada laikā

Ja bērns slimo ilgāk par 60 dienām un esat lūguši atlikt bērnudārza apmeklējumu uz vairākiem mēnešiem, līdzfinansējums par šo laiku netiks piešķirts. Tiklīdz mazulis atsāks apmeklēt bērnudārzu, tā arī tiks atjaunots pašvaldības līdzfinansējums. 

Tā kā privātas izglītības iestādes ir tiesīgas pašas noteikt kārtību, kādā tās uzņem audzēkņus un kādā veidā ir jāapmaksā tās sniegtais izglītības pakalpojums, lai noskaidrotu, vai Jūsu bērnam tiks saglabāta vieta attiecīgajā privātajā bērnudārzā pēc sešiem mēnešiem, Jums jāvēršas pie privātā bērnudārza vadības.  

Papildus informējam, ka šādā situācijā, kad mazulis ilgstoši neapmeklē privāto pirmsskolas izglītības iestādi, bet joprojām ir šīs iestādes audzēknis, vajadzētu informēt pašvaldību par situāciju un ilgstoša neapmeklējuma iemeslu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas