E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5690
Lasīšanai: 2 minūtes

Ekspertus var meklēt augstskolās, starp auto speciālistiem

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. novembrī, 2014
Miervaldis

Man ir ideja, kā uzlabot vieglo automašīnu vadītāja redzamību un satiksmes drošību. Līdz šim automašīnās to neesmu pamanījis. Vēlos konsultēties ar kādu.

A
atbild:
08. decembrī, 2014
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Jautājums ir vienkāršs un vienlaikus sarežģīts. Jūsu izgudrojumu kādam ekspertam patiešām būtu jāpārbauda un jānovērtē – vai ideja ir tālāk attīstāma un ieviešama praksē. Īstenībā ieteikumu, kur Jūs varētu vērsties, nav daudz.

Tas varētu būt Rīgas Tehniskās universitātes Autotransporta institūts (tā speciālisti sniedz ekspertu atzinumus par auto tehnisko stāvokli); iespējams, varat viņus ieinteresēt un sadarboties. Institūts atrodas Ezermalas ielā 6k, Transporta un mašīnzinību fakultātes mājaslapā varat atrast kontaktinformāciju un sazināties ar kādu no Automobiļu katedras inženieriem.

Arī Latvijas Lauksaimniecības universitātes Tehniskajā fakultātē ir Spēkratu institūts, kur veic ar transportlīdzekļiem saistītus pētījumus. Nākamais risinājums ir atrast kādu konstruktoru biroju vai autodarbnīcu, kur entuziasti inženieri (kā, piemēram, Andris Dambis) meklē jaunus, automobiļiem noderīgus risinājumus.

Taču atrast un ieteikt kādu konkrētu personu, ar ko konsultēties, nav LV portāla kompetencē. Varu vienīgi teikt, ka izgudrojumu ieviešana (it sevišķi saistībā ar transportlīdzekļiem, kur ir paaugstināti drošības kritēriji) prasa lielu uzņēmību, pacietību, izveicību kontaktu atrašanā un, galu galā, arī zināšanas biznesa veidošanā, tostarp partneru piesaistē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 273 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas