E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5609
Lasīšanai: 2 minūtes

Pedagoga tiesības uz profesionālo pilnveidi (I)

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. novembrī, 2014
Inga

Jūs man nesniedzāt tiešu atbildi uz jautājumu Nr.5558, kuru iesūtīju 01.11.2014. Papildinu-kursi tiek rīkoti ar valsts finansiālu atbalstu mācību laikā. Manas stundas tiek aizvietotas. Gaidu precīzu atbildi par manām kā pedagoga tiesībām izmantot 30 kalendārās dienas triju gadu laikā savas izglītības un profesionālās meistarības pilnveidei, saglabājot pamatalgu iestādē, kurā strādāju pamatdarbā.

A
atbild:
10. novembrī, 2014
Laura Studente
LV portālam

Tiešu atbildi jebkuram pedagogam sniegs viņa darba devējs jeb izglītības iestādes vadītājs. Kompetences pilnveide un ar to saistītie pasākumi ir jāplāno kopā ar skolas direktoru, kā to nosaka MK noteikumi Nr.662 „Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību”. 

LV portāla sniegtajā atbildē tika norādīts Izglītības un zinātnes ministrijas sniegtais skaidrojums, ka tiesības izmantot 30 kalendārās atbildes savas meistarības pilnveidei pedagogiem pienākas, un arī alga saglabājas, tikai nav pieļaujams, ka skolēnus neviens nemāca.

Izglītības likuma 52.pantā ir skaidri norādīts, ka pedagogam ir tiesības izmantot 30 kalendārās dienas triju gadu laikā savas profesionālās kompetences pilnveidei.

Likumā nav noteikts, ka šīm 30 kalendārajām dienām jābūt pēc kārtas.

MK noteikumi Nr.662 cita starpā nosaka, ka profesionālā pilnveide nevar būt mazāka par 36 stundām trijos gados. Līdz ar to vienu mēnesi apmeklējot kursus tikai otrdienā, saglabājas alga par šīm dienām, kurās nav būts skolā. Tāpat tiek saglabātas tiesības apmeklēt arī citus kursus citos laikos, kas ir kopumā ilgāki kā 36 stundas, bet nepārsniedzot 30 dienu limitu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 251 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas