E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4734
Lasīšanai: 2 minūtes
11
7
11
7

Ja īpašnieki nav lēmuši citādi, spēkā ir MK noteikumi Nr.1013

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. jūlijā, 2014
Sintija

Es dzīvoju mājā, kuru pārvaldībā ir pārņēmis apsaimniekotājs. Un līdz ar to MK 1013. noteikumi, uz mani neattiecas, vai ne? Bet kādi noteikumi attiecas? Līgums man ar apsaimniekotāju nav noslēgts. Šobrīd ir izveidojusies strīdus situācija par trūkstošo ūdens patēriņu apmaksu (Visu mēnesī mājā patērēto, bet pēc dzīvokļu paziņotajiem datiem trūkstošo ūdens daudzumu jāpieskaita dzīvokļiem, kuros trīs mēnešus pēc kārtas bez paziņota un attaisnojoša iemesla nav paziņoti dati par patērēto ūdeni). Ir pieskatīts mums. Gribu zināt, kādus noteikumus vai likumus es varu apskatīties, lai zinātu, cik likumīgi rīkojas mans apsaimniekotājs, uzliekot viņu tā saucamo "soda naudu" par trūkstošu ūdens patēriņu.

A
atbild:
10. jūlijā, 2014
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Ieteiktu vērīgi izlasīt Ministru kabineta noteikumu Nr.1013 „Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu” 2.punktu: „Noteikumi piemērojami līdz dienai, kamēr dzīvokļu īpašnieku sabiedrība vai ar dzīvokļu īpašnieku savstarpēju līgumu pilnvarota persona ar nodošanas un pieņemšanas aktu pārņem dzīvojamās mājas pārvaldīšanas tiesības un dzīvokļu īpašnieki nav savstarpēji vienojušies par to, kā tiek noteikta katra īpašnieka apmaksājamā daļa par saņemto pakalpojumu un tā sniegšanas kārtība.”

Ja dzīvokļu īpašnieki pilnsapulcē nav oficiāli pieņēmuši lēmumu par citādu norēķinu kārtību, kā minēts MK noteikumos Nr.1013, apsaimniekotājs ir tiesīgs savā darbā izmantot šā normatīvā akta regulējumu.

Labs saturs
7
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 258 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas