E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4623
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
1
1

Par saziņu ar SIA kapitāldaļu līdzīpašnieku

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. jūnijā, 2014
Romāns Ermansons

Labdien. Vēlos noskaidrot sekojošo: esmu SIA 50% daļu īpašnieks. Vēlos izstāties no SIA, bet man partneris atrodas ārpus LV jau labu laiku un sazināties ar to nevaru. Kā man izmantot pirmpirkuma tiesības, izteikt piedāvājumu savu daļu pārdošanai otram līdzīpašniekam, tam neesot klāt? Vai varu nosūtīt šādu paziņojumu ierakstītā vēstulē uz pēdējo viņa dzīvesvietu un publicēt paziņojumu Latvijas Vēstnesī? Vai pietiks ar šo, lai veiktu izmaiņas UR?

A
atbild:
14. augustā, 2014
Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"
Mārtiņš Smilga, Klientu centra vadītājas vietnieks, jurists

Jums savs piedāvājums ir jānosūta adresātam uz tā deklarēto dzīvesvietu, bet, ja Jums tā nav zināma un Jūs vēlaties paziņojumu nodot, tad rīkojieties saskaņā ar Notariāta likuma 138.1 pantā noteikto: „Ja personai, kura lūdz nodot paziņojumu, nav zināma adresāta juridiskā adrese vai dzīvesvieta, zvērināts notārs to saņem no Komercreģistra vai Iedzīvotāju reģistra.

Ja adresāta (fiziskās personas) dzīvesvieta Iedzīvotāju reģistrā nav norādīta, zvērināts notārs publicē paziņojumu oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”. Šādi zvērināts notārs rīkojas arī tad, ja, nosūtot paziņojumu uz adresāta juridisko adresi vai dzīvesvietu, saņem pasta paziņojumu par neiespējamību nodot sūtījumu adresātam.

Paziņojums uzskatāms par nodotu nākamajā darba dienā pēc tā publikācijas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”.”

Nesaņemot nekādu atbildi no adresāta, Jūs savas kapitāla daļas varat pārdot jebkurai citai personai un veikt izmaiņas Komercreģistrā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 163 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas