E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32507
Lasīšanai: 2 minūtes

Ja asistents nevar sniegt pakalpojumu, tad par iespēju nodrošināt transportu jāuzzina sociālajā dienestā

J
jautā:
22. aprīlī, 2024
Juris

Labdien! Esmu 1. grupas invalīds un saņēmu asistenta pakalpojumus. Vai man ir tiesības sociālajam dienestam lūgt transporta pakalpojumus, ja mans asistents konkrētajā datumā nevar aizvest mani pie zobārsta? Paldies. 

A
atbild:
24. aprīlī, 2024
Lidija Dārziņa
LV portāls

Tiesību aktos, kas nosaka asistenta pakalpojuma finansēšanu cilvēkiem ar invaliditāti, nav iekļauts detalizēts regulējums individuālām dzīves situācijām. Bet, ja tāda radusies un nevar nokļūt pie ārsta noteiktajā laikā, tad par to ir jāinformē sociālais dienests, lūdzot iespēju nodrošināt transportu. Pašvaldību iespējas ir atšķirīgas, un sociālais dienests var sniegt informāciju par to, vai šādu pakalpojumu konkrētajā situācijā varēs saņemt vai arī ir iespēja saņemt kompensāciju par transporta pakalpojuma izmantošanu. 

Labklājības ministrijas informācijā norādīts: lai nodrošinātu personas vajadzībām atbilstošu asistenta pakalpojumu, pašvaldības sociālajam dienestam pirms līguma slēgšanas ar asistenta pakalpojuma saņēmēju un asistentu ir jāgūst pārliecība, ka asistents spēj pilnvērtīgi pildīt līgumā par asistenta pakalpojuma sniegšanu noteiktos pienākumus. Ja līgumā par pakalpojuma sniegšanu noteiktajos termiņos pasliktinās asistenta veselības stāvoklis vai funkcionālās spējas vai citu iemeslu dēļ asistents vairs nespēj pildīt līgumā par asistenta pakalpojuma sniegšanu noteiktos pienākumus, tad pašvaldības sociālajam dienestam šī situācija ir jārisina individuāli, ievērojot noslēgtā līguma nosacījumus, kā arī ņemot vērā asistenta pakalpojuma saņēmēja viedokli. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 259 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas