E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32327
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas

Vai drīkst braukt ar velosipēdu, ja atņemtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības

J
jautā:
09. aprīlī, 2024
Igors

Labdien! Man uz pieciem gadiem ir atņemtas autovadītāja tiesības sakarā ar kriminālprocesu par braukšanu alkohola reibumā virs 1,5 promilēm. Vai šajā laikā es drīkstu braukt ar velosipēdu? 

A
atbild:
10. aprīlī, 2024
Linda Ņikona
LV portāls

Ceļu satiksmes likuma (CSL) 24. panta ceturtā daļa noteic, ka piedalīties ceļu satiksmē ar velosipēdu patstāvīgi personai vecumā no 10 līdz 17 gadiem atļauts, ja tai ir velosipēda vai jebkuras kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības. Personām, kuras sasniegušas 18 gadu vecumu, velosipēda vadīšanai transportlīdzekļu vadīšanas tiesības nav nepieciešamas. 

Papildus norādām – CSL 24. panta piektajā daļā paredzēts, ka piedalīties ceļu satiksmē ar elektroskrejriteni personai, kura nav sasniegusi 14 gadu vecumu, ir aizliegts. Piedalīties ceļu satiksmē ar elektroskrejriteni personai vecumā no 14 gadiem atļauts, ja tai ir velosipēda vai jebkuras kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības. 

Ja jums ir atņemtas transportlīdzekļu vadīšanas tiesības, tad jūs velosipēdu varat vadīt bez velosipēda vadīšanas tiesībām (velosipēda vadītāja tiesības ir nepieciešamas jauniešiem līdz 17 gadiem). 

Savukārt, lai vadītu elektroskrejriteni, ir nepieciešama vismaz velosipēda vadītāja apliecība neatkarīgi no vecuma. Kā iepriekš LV portālam norādīja Ceļu satiksmes drošības direkcija, ja personai ir atņemtas transportlīdzekļu vadīšanas tiesības, tad viņai nav aizliegts kārtot teorijas eksāmenu velosipēda vadītāja apliecības iegūšanai. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas