E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32242
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Vide
1
1

Informācijas sniegšana par lauku miglošanu

J
jautā:
03. aprīlī, 2024
Kristīna

Vēlos reģistrēt uzņēmumu izmitināšanas jomā, bet blakus darbojas zemnieks, kurš regulāri laista laukus ar ķīmiju. Cik zinu, mūsu valstī tā ir normāla prakse, un kaimiņi juridiski nav aizsargāti, bet šaubos, ka man neradīsies problēmas saistībā ar to, jo es netieku brīdināta, kuros datumos konkrētās darbības notiks, un man būs sarežģīti pasargāt klientus. Vai ir pieļaujams, ka es uzsāku uzņēmējdarbību apstākļos, kad cilvēkiem blakus tiks smidzināti lauki? 

A
atbild:
04. aprīlī, 2024

Obligāta prasība lauksaimniekam brīdināt apkārtējo māju iedzīvotājus par lauku miglošanu ar augu aizsardzības līdzekļiem nav noteikta normatīvajos aktos. Šis jautājums patlaban tiek apspriests Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Vides, klimata un enerģētikas apakškomisijā. 

Smidzināt uz lauka drīkst, ja vēja ātrums nepārsniedz četrus metrus sekundē. Ja smidzinātājs ir aprīkots ar rūpnieciski komplektētām palīgierīcēm, kas mazina vēja ietekmi uz smidzinājumu, nodrošinot smidzinājuma nokļūšanu tikai uz paredzētās apstrādājamās virsmas, augus drīkst apsmidzināt tad, ja vēja ātrums nepārsniedz astoņus metrus sekundē. 

Iesakām vienoties ar apkārtējo lauku īpašnieku par savlaicīgu informācijas sniegšanu attiecībā uz lauku miglošanu. 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas