E-KONSULTĀCIJAS
>
neatbildētie jautājumi Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32197
Lasīšanai: 3 minūtes
J
jautā:
22. martā, 2024
Vlada

Vēl decembrī 2023.g. biju iesniegusi namu pārvaldniekam pieteikumu ar lūgumu mainīt kanalizācijas stāvvada posmu manā dzīvoklī sakarā ar tā kristisko stāvokli. Ir konstatēta plaisa un nolūzis trejgabala savienojuma gabals. Pārvaldnieka pieaicinātie specialisti bija atnākuši klātienē, lai apsekotu stāvvada tehnisko stāvokli manā dzīvoklī kanalizācijas stāvvada tehniskajā šahtā. Rezultātā mutiski konstatēja, ka nepieciešams veikt attiecīgā kanalizācijas posma maiņu, nodrošinot piekļuvi stāvvadiem no mana un apakškaimiņa dzīvokļa. Tehniskās apsekošanas aksts man netika izsniegts. Kaimiņš līdz šodienai nav nodrošinājis piekļuvi.
Uz lūgumu namu pārvaldniekam atsūtīt man apsekošanas aktus un tālākas rīcības plānu, atbilde bija sekojoša: “ Akti pēc dzīvokļu īpašnieku pieprasījuma par inženierkomunikāciju apsekošanu vai nomaiņu netiek sagatavoti. Dzīvokļa īpašnieks var pieaicināt neatkarīgu sertificētu ekspertu, lai izvērtētu situāciju un sagatavotu atbilstošu aktu, ko iesniegt kā pierādījumu vajadzīgajās institūcijās. Dzīvokļa apdrošināšanas kompānijai ir tiesības pārbaudīt visus apstākļus un izdarīt savus secinājumus. Mēs neliekam šķēršļus apdrošinātājam realizēt likumā noteiktās darbības, t.sk. apdrošinātājam pašam vai apdrošinātāja pieaicinātam ekspertam, veikt nepieciešamos pasākumus apdrošināšanas objekta un apdrošināšanas gadījuma izvērtēšanā, apdrošināšanas riska iestāšanās cēloņu noskaidrošanā. Apakšdzīvokļa īpašniekam vairakkārt tika nosūtīts brīdinājums par piekļuves nodrošināšanu un vēlāk tika iesniegta prasības tiesā. Ar tiesas lēmumu tika noteikts, ka augstāk norādītajai personai ir jānodrošina piekļuvē viena mēneša laikā.”
Process ilgst jau vairāk nekā trīs mēnešus. Līdz ar to man ir sekojošie jautājumi:
1) Vai man ir tiesības saņemt tehniskas apsekošanas aktu par stāvvadu stāvokli manā dzīvoklī?
2) Kas notiks, ja arī pēc tiesas lēmuma termiņa beigām attiecīga dzīvokļa īpašnieks nenodrošinās piekļuvi kopīpašuma stāvvadiem?
3) Vai man ir nepieciešams pieaicināt neatkarīgu ekspertu tehniska stāvokļa novērtēšanai? Kādā veidā tas var palīdzēt īstenot bojāta posma nomaiņu?
4)Kāds būtu efektīvākais veids risināt situāciju negaidot avārijas iestāšanas brīdi?
Paldies!

A
atbild:

JŪSU JAUTĀJUMS IR SEKMĪGI IESNIEGTS! PAŠLAIK TIEK SAGATAVOTA ATBILDE.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas