E-KONSULTĀCIJAS
>
neatbildētie jautājumi Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32185
Lasīšanai: 2 minūtes
J
jautā:
22. martā, 2024
Valdis

Labdien!
Namu Pārvaldnieks veica mājas īpašnieku aptauju.Informējot, ka pēc pārvaldnieka rīcībā esošas informācijas funkcionāli nepieciešamā zemes gabalā ietilpst trešajām personām piederoša zemes gabala daļa 155 kvadratmetru platībā. Saskaņā ar likuma "Par dzīvojamo māju privatizāciju" 85. panta sesto daļu, norāda ka dzīvokļu īpašnieki ir tiesīgi ierosināt funkcionāli nepiepieciešamā zemes gabala pārskatīšanu, izteikt apsvērumus, robežu pārskatīšanu, precizēšanu, sakārtošanu. Nenorādot iemeslus, kam tas vajadzīgs, kam par labu. Aicinājums lemt, norādot "Dzīvokļu īpašuma likuma" 10. panta pirmo daļu, termiņš 14 dienas.
Aptaujai nav pievienots mājas zemes gabala plāns, kā arī citi dokumenti, ja tādi ir.
2018. gadā pie Zemesgrāmatu apliecību saņemšanas "Vienošanās par zemes gabala nodošanu īpašumā bez atlīdzības "nekas netika atrunāts, kā arī netika izsniegts zemes robožu plāns.Vai man pašam ir jāmeklē zemes robežplāns un jāmaksā attiecīgās nodevas par to, lai varētu pareizi lemt.
Citāts no aptaujas anketas: 
"Dzīvokļa īpašnieka lēmums:Ierosināt dzīvojamās mājas funkcionāli nepieciešamā zemesgabala pārskatīšanu un ierosinājumu iesniegt Rīgas valstspilsētas pašvaldības Dzīvojamo māju privatizācijas komisijā. Izteikt priekšlikumu izslēgt no dzīvojamās mājas funkcionāli nepieciešamā zemesgabala trešajām personām piederošo zemes gabalu un/vaitā daļu/daļas."
Vai šādu kopības lēmumu pēc pieņemšanas var apstrīdēt, kur un kad, cik ilgā laika posmā no pieņemšnas brīža?
Paldies.

A
atbild:

JŪSU JAUTĀJUMS IR SEKMĪGI IESNIEGTS! PAŠLAIK TIEK SAGATAVOTA ATBILDE.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas