E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32079
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
1
1

Kā mantot nekustamo īpašumu, kas atrodas uz pašvaldības zemes un nav reģistrēts zemesgrāmatā

J
jautā:
15. martā, 2024
Dāra

Labdien! Īpašums nav reģistrēts zemesgrāmatā, atrodas uz pašvaldības zemes. Arī arhīvā nav dokumentu, kas apliecinātu īpašuma tiesības uz konkrēto īpašumu. Esmu minētā īpašuma mantinieks. Vai pastāv iespēja nokārtot mantinieka apliecību un īpašumu legalizēt? Paldies!

A
atbild:
21. martā, 2024

Jūsu gadījumā noteikti būtu ieteicams vērsties pie jurista, uzrādot jūsu rīcībā esošos dokumentus, lai saņemtu pilnvērtīgu konsultāciju. 

Mantojuma lietas kārtošana notiek pie zvērināta notāra. Informāciju par mantojuma kārtošanu varat izlasīt šeit. Tāpat varat iepazīties ar LV portālā publicēto e-konsultāciju “Pie zvērināta notāra obligāti ir jākārto mantojuma lieta” un skaidrojumu “Kā sakārtot mantojumu, lai izvairītos no nepatīkamiem pārsteigumiem”. 

Par to, kā rīkoties, ja nekustamais īpašums nav reģistrēts zemesgrāmatā, varat izlasīt LV portālā publicētajā e-konsultācijā “Kādi dokumenti vajadzīgi, lai īpašumu reģistrētu zemesgrāmatā”. 

Savukārt informāciju par to, kā rīkoties, kad privātīpašniekam piederoša ēka atrodas uz pašvaldības zemes, varat iegūt LV portāla skaidrojumā “Kā no pašvaldības atpirkt zemi vai būvi”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas