E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31937
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Vai var dedzināt atkritumus

J
jautā:
03. martā, 2024
Jurijs

Labdien! Nīcas novads, Bernāti. Kaimiņi dedzina lapas katru sestdienu un svētdienu, katru nedēļu no septembra līdz šī gada martam, izņemot laiku, kad ziemā bija sals. Vai jebkurā gadalaikā ir atļauts dedzināt nogrieztos krūmus, sagrābtās rudens lapas, vecās puķes utt.? Vai ar kaut ko ir jārēķinās, piemēram, ar kaimiņu viedokli par dedzināšanu? Vai šo dedzināšanas iespēju vai aizliegumu nosaka kādi normatīvie akti? Paldies par atbildi! 

A
atbild:
06. martā, 2024
Dienvidkurzemes novada pašvaldība
Ieva Ilstere, Pašvaldības policijas priekšniece

No Atkritumu apsaimniekošanas likuma 1. panta 1. daļas 4.1 punkta, kurš definē bioloģiskos atkritumus, izriet, ka lapas pieskaitāmas pie bioloģiskiem atkritumiem, kuri ietilpst jēdzienā “sadzīves atkritumi”. 

Viens no pašvaldības pienākumiem ir izdot saistošos noteikumus par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu savā administratīvajā teritorijā. 2023. gada 29. jūnijā Dienvidkurzemes novada pašvaldībā tika pieņemti saistošie noteikumi Nr. 2023/26 “Sadzīves atkritumu apsaimniekošanas saistošie noteikumi”. 

Noteikumu 17.3 punkts paredz, ka Dienvidkurzemes novada administratīvā teritorijā aizliegts jebkādā veidā dedzināt sadzīves atkritumus, tai skaitā atkritumu konteineros, urnās, ugunskuros un dārza kamīnos. 

Šie noteikumi attiecināmi arī uz bioloģisko atkritumu apsaimniekošanu, tos dedzinot. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas