E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31907
Lasīšanai: 2 minūtes

Darba līgumu var grozīt, ja puses par to vienojas

J
jautā:
01. martā, 2024
Sofija Kasima

Labdien! Darbinieks ir nostrādājis vienā uzņēmumā 44 gadus. Darba devējs šim darbiniekam noteicis nepilnu darba laiku (piemēram, 24 darba stundas nedēļā). Vai darba devējs tā var rīkoties? Un vai viņš var noslēgt līgumu uz pārbaudes laiku?

A
atbild:
07. martā, 2024
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba attiecību laikā nodarbinātības situācija nav nemainīga. Proti, gan uzņēmumā, gan paša darbinieka dzīvē var mainīties apstākļi, tādēļ, ja puses par to vienojas, rakstveidā var tikt grozīti darba līguma noteikumi. To paredz Darba likuma 97. pants.

Līdz ar to neatkarīgi no uzņēmumā nostrādātā laika darba devējs ir tiesīgs piedāvāt darbiniekam citādus nodarbinātības noteikumus, tostarp noteikt nepilnu darba laiku, par to rakstveidā ar darbinieku vienojoties.

Šāda vienošanās tiek noslēgta līdzšinējā darba līguma ietvaros, un, mainoties darba laikam vai darba pienākumiem vai citiem nodarbinātības noteikumiem, kas atrunāti vienošanās ietvaros, pārbaudes laiku nenosaka. Proti, vienu darba attiecību ietvaros nevar tikt noslēgts jauns darba līgums, ja darba attiecības nav bijušas izbeigtas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas