E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31722
Lasīšanai: 2 minūtes

Kad patērētājs nevar izmantot atteikuma tiesības

J
jautā:
06. februārī, 2024
Aļona

Labdien! Iegādājos kino biļeti, bet neparedzamu apstākļu dēļ nevarēju to izmantot. Pakalpojumu sniedzējs atteicās anulēt iegādāto kino biļeti un atmaksāt naudu, pamatojoties uz Ministru kabineta noteikumiem Nr. 255. Vai tiešām šie noteikumi paredz, ka nevar anulēt/atdot pakalpojumu/preci pirms izmantošanas datuma, kas netika izlietota? Prece nav bojāta, tāpat nav pazemināta tās vērtība, jo vēlējos to atdot pirms izmantošanas termiņa.

A
atbild:
23. februārī, 2024
Olga Lauva
juriste

Ja kino biļeti esat iegādājusies distancēti (internetā), saskaņā ar Patērētāju tiesību aizsardzības likuma (turpmāk – likums) 10. panta pirmo daļu šāds darījums ir uzskatāms par distances līguma noslēgšanu.

Pirms līguma noslēgšanas sniedzamās un līgumā ietveramās informācijas saturu, tās sniegšanas kārtību, informācijas sniegšanas prasības tiešsaistes tirdzniecības vietām, likuma 12. pantā paredzēto atteikuma tiesību īstenošanas termiņus un kārtību, patērētāja un pārdevēja vai pakalpojuma sniedzēja tiesības un pienākumus atteikuma tiesību izmantošanas gadījumā, kā arī atteikuma veidlapas paraugu un izņēmumus attiecībā uz atteikuma tiesību izmantošanu nosaka Ministru kabinets.

Atbilstoši Ministru kabineta 2014. gada 20. maija noteikumu Nr. 255 “Noteikumi par distances līgumu” 22. panta 22.12. apakšpunktam atteikuma tiesības nevar piemērot izklaides pasākumiem, ja pakalpojuma sniedzējs apņemas sniegt pakalpojumu noteiktā dienā vai noteiktā laikposmā.

Pirms darījuma veikšanas pakalpojuma sniedzēja tīmekļvietnē parasti ir pieejama informācija par kino apmeklēšanas un biļešu iegādes noteikumiem, tostarp biļešu iegādi un samaksas veidiem, tādējādi, lai vērtētu pakalpojuma sniedzēja atteikumu jums atmaksāt par kino biļeti samaksāto naudu vai pārcelt kino seansa laiku uz citu periodu, jums jāiepazīstas ar pakalpojuma sniedzēja norādīto informāciju.

Detalizēta informācija par distances tirdzniecību pieejama Patērētāju tiesību aizsardzības centra tīmekļvietnē. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas