E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31457
Lasīšanai: 2 minūtes

Ja pieteikums centralizētajam eksāmenam iesniegts pēc termiņa beigām

J
jautā:
09. janvārī, 2024
Kate

Labdien! Kas notiek, ja valsts centralizētajam eksāmenam piesakās pēc norādītā termiņa VISC mājaslapā? Kā zināt, vai šo eksāmenu tomēr būs iespējams kārtot, ja pieteikuma statusu rāda kā iesniegtu?

A
atbild:
08. februārī, 2024

Valsts izglītības satura centrā (VISC) paskaidro, ka Valsts pārbaudījumu informācijas sistēmā (VPS) eksāmena pieteikuma statuss “Iesniegts” tiek rādīts gadījumos, kad skolēns eksāmenam ir pieteicies. Līdz ar to secināms, ka arī pieteikums, kas veikts pēc norādītā termiņa, ir saņemts.

VISC atgādina, ka ne vēlāk kā līdz astoņām nedēļām pirms eksāmena var mainīt pieteikumu, pieteikties citiem eksāmeniem vai atteikties no kāda eksāmena. Savukārt astoņas nedēļas pirms eksāmena (optimālā līmeņa eksāmeniem), kad vairs nevar mainīt izvēli, sistēma automātiski apstiprina pieteikumus eksāmena kārtošanai un pieteikuma statuss kļūst “Apstiprināts”.

Augstākā līmeņa eksāmeniem statuss uz “Apstiprināts” tiek nomainīts sešas nedēļas pirms eksāmena, ja skolēns būs iesniedzis piekļuves nosacījumu materiālus un tie skolā būs novērtēti vismaz ar “4”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas