E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29649
Lasīšanai: 2 minūtes

Ja pārkāpti gāzes ieroča glabāšanas noteikumi

J
jautā:
12. jūnijā, 2023
Kira

Labdien! 2011. gadā iegādājos gāzes ieroci. Divus mēnešus pēc tam iznīcināju to (ar āmuru), jo nezināju, kā citādi no tā atbrīvoties. Šobrīd notiek izmaiņas Ieroču aprites likumā, saņēmu no Valsts policijas aicinājumu ieroci uzrādīt un reģistrēt. Tā kā ieroča man vairs nav, kāds ir iespējamais sods?

A
atbild:
19. jūnijā, 2023

Ieroču aprites likuma pārejas noteikumu 12. punkts noteic, ka personas, kuras pirms šā likuma spēkā stāšanās dienas iegādājušās un reģistrējušas gāzes pistoles (revolverus) vai iegādājušās signālieročus, kas atbilstoši šajā likumā noteiktajām prasībām klasificējami pašaizsardzībai vai kolekcijai, līdz 2023. gada 14. septembrim reģistrē tos Valsts policijā, uzrādot attiecīgos ieročus un iesniedzot iesniegumu, kurā norāda savus personas datus un informāciju par attiecīgo ieroci (veidu, marku, modeli, marķējumu), un saņem ieroča glabāšanas atļauju, nēsāšanas atļauju vai ieroču kolekcijas atļauju, ievērojot šajā likumā noteiktās prasības, vai pārreģistrē to citai personai, kurai ir attiecīgā ieroča atļauja, vai realizē ar Latvijas Republikas ieroču komersanta starpniecību, vai nodod Valsts policijai.

Administratīvā atbildība par gāzes ieroču aprites pārkāpumu ir paredzēta Ieroču aprites likuma 98. panta pirmajā daļā: par gāzes ieroča un signālieroča vai tā munīcijas aprites noteikumu pārkāpšanu piemēro naudas sodu fiziskajai personai no desmit līdz simt naudas soda vienībām, bet juridiskajai personai – no divdesmit līdz divsimt naudas soda vienībām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 258 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas