E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2507
Lasīšanai: 2 minūtes
1
3
1
3

No UGF maksātajiem uzturlīdzekļiem ir iespēja atteikties

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. jūnijā, 2013
Zane

Labdien. Vai saņemot alimentus no UGF ir iespējams atteikties no tiem, ja bērna tēvs apņemas pats labprātīgi maksāt? Un kā ir gadījumos, ja šo solījumu netur un atkal nemaksā, vai iespējams atkal iesniegt uzturlīdzekļu piedziņu tiesā?

A
atbild:
26. jūnijā, 2013
Zaida Kalniņa
LV portāls

Jā, tas ir iespējams. Uzturlīdzekļu garantiju fonda (UGF) likuma 10.panta pirmās daļas 5.punkts paredz, ka fonda administrācija izbeidz uzturlīdzekļu izmaksu, ja iesniedzējs atteicies saņemt uzturlīdzekļus no Fonda, iesniedzot Fonda administrācijai iesniegumu. 

Ģimenes tiesību juriste Solvita Cīrule skaidro: „Iesniegumu UGF var rakstīt brīvā formā, norādot datumu, no kura vēlas atteikties no uzturlīdzekļu saņemšanas. UGF administrācija par uzturlīdzekļu izmaksas izbeigšanu paziņos tiesu izpildītājam, kura lietvedībā atrodas attiecīgā izpildu lieta par uzturlīdzekļu piedziņu. Ja noruna netiek pildīta, protams, iespējams atkārtoti vērsties pie tiesu izpildītāja.” 

Vienlīdz ir vērts padomāt par iespēju starp abiem vecākiem noslēgt rakstisku vienošanos par labprātīgu uzturlīdzekļu maksāšanu. Ja tāda vienošanās noslēgta, bet netiek pildīta, otra puse var vērsties tiesā ar prasību par saistību izpildi un uzturlīdzekļu parāda (ja tāds izveidojies) piedziņu.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 279 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas