E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10781
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Par īres līgumu jāvienojas ar īpašnieku - pašvaldību

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. novembrī, 2016
Aija

Ko ir iespējams izdarīt? Ir dzīvoklis Rēzeknē (neprivatizēts), tur dzīvoja mamma ar patēvu, arī es esmu tur deklarējusi dzīvesvietu un dzīvoju. Abi vecāki ir miruši, un es vēlos šo dzīvokli nokārtot uz sava vārda. Kas man tagad jādara?

A
atbild:
22. novembrī, 2016
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Likuma “Par dzīvojamo telpu īri” 9. pantā ir noteikts: īrniekam ir tiesības iemitināt viņa īrētajā dzīvojamā telpā savu laulāto, vecākus (adoptētājus), darbnespējīgos brāļus un māsas un pilngadīgos bērnus, kuriem nav savas ģimenes, ja tam piekrituši visi attiecīgajā dzīvojamā telpā dzīvojošie īrnieka pilngadīgie ģimenes locekļi un ja iepriekš par to rakstveidā informēts izīrētājs.

Šajā gadījumā dzīvesvietas deklarēšanas faktam nav nozīmes, bet ir svarīgi, vai Jūs kā dzīvokļa īrnieces ģimenes locekle esat ierakstīta dzīvokļa īres līgumā.

Minētajā pantā ir arī šāda norma: “Ne vēlāk kā triju dienu laikā pēc tam, kad īrnieka ģimenes loceklis vai cita persona iemitināta šajā pantā noteiktajā kārtībā īrnieka īrētajā dzīvojamā telpā, attiecīgās personas vārds, uzvārds un personas kods ierakstāms dzīvojamās telpas īres līgumā.”

Lai īres līgumu noformētu uz sava vārda, Jums par to ir jāvienojas ar dzīvokļa īpašnieku – tātad pašvaldību, uzzinot, kura tās struktūrvienība nodarbojas ar dzīvojamo telpu īres lietām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 292 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas