E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4252
Lasīšanai: 2 minūtes

Prasījuma noilguma termiņš darba tiesiskajās attiecībās – 2 gadi

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. aprīlī, 2014
Marija

Labdien. Darba attiecības ir pārtrauktas 2011.gada jūnijā uz iesnieguma pamata pēc paša vēlēšanās. Pēdējā darba dienā tika saņemta aprēķina lapiņa, bet nauda kontā netika ieskaitīta - ne darba alga par jūniju, ne kompensācija par neizmantoto atvaļinājumu. Tagad, griežoties pie darba devēja ar prasību, tiek dota atbilde, ka ir iestājies noilgums pēc DL 31.p un mana prasība ir nepamatota. Vai darba devējam ir taisnība un man nekādas naudas nav jāizmaksā un mana prasība ir nepamatota?

A
atbild:
23. aprīlī, 2014
Zaida Kalniņa
LV portāls

Par nožēlu, lai gan pēc būtības Jūsu prasība ir pamatota un darba attiecību pēdējā dienā Jums bija jāsaņem galīgais aprēķins ne tikai izraksta formā, bet arī naudā, Jūs pie darba devēja esat vērsusies novēloti. Darba likuma 31.pants paredz šādus noilguma termiņus:

  • Visi prasījumi, kas izriet no darba tiesiskajām attiecībām, noilgst divu gadu laikā, ja likumā nav noteikts īsāks noilguma termiņš.
  • Ja darba devējam bija pienākums izsniegt darbiniekam rakstveida aprēķinu, šā panta pirmajā daļā noteiktais noilguma termiņš sākas ar aprēķina izsniegšanas dienu. Ja darba devējs aprēķinu neizsniedz, attiecīgais prasījums noilgst triju gadu laikā no dienas, kad aprēķins bija jāizsniedz.

 Līdz ar to noilguma dēļ Jums arī vairs nav iespēju vērsties ar prasību par darba samaksas piedziņu tiesā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas