E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9949
Lasīšanai: 2 minūtes

Prasība jāceļ tiesā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. jūlijā, 2016
Valērijs Ņikuļins

Labdien, cienījamie konsultanti! Es iesniedzu pieteikumu Rīgas Administratīvajā rajona tiesā (Baldones iela 1a). Pieteikuma būtība: es, kooperatīva loceklis, lūdzu tiesu, lai piespiestu kooperatīva priekšsēdētāju (DzĪKS "Vefietis") atbildēt uz maniem diviem pieteikumiem un piešķirt DzĪKS "Vefietis" kooperatīva statūtus, sapulces protokolu un zvērinātā revidenta adresi, kurš apkalpo mūsu kooperatīvu. Priekšsēdētājs neatbildēja jau vairāk nekā 2 mēnešus. Tiesa atteica man Administratīvā procesa sākšanu. Tika norādīts, ka kooperatīvs ir juridiska persona (Kooperatīvo sabiedrību likums, 4. pants, 1. daļa), bet Administratīvā tiesa neizskata šādus gadījumus. Bet nekas netika teikts par to, kā man rīkoties ar šo jautājumu! Vai jūs varētu man pateikt, kā rīkoties, lai saņemtu priekšsēdētāja atbildi? Kāda tiesa var atrisināt tādas problēmas? Ar cieņu, Valērijs Ņikuļins

A
atbild:
19. jūlijā, 2016
Elīna Kurme
juriste

Kooperatīvo sabiedrību likuma 22. panta otrās daļas 6. punktā paredzēts, ka kooperatīvās sabiedrības biedram ir tiesības saņemt no sabiedrības informāciju jebkurā ar tās darbību saistītā jautājumā, izņemot tādu informāciju, kurai noteikts komercnoslēpuma statuss.

Tā kā strīds ir civiltiesiska rakstura, prasība pret kooperatīvo sabiedrību Jums ir jāceļ vispārējās jurisdikcijas tiesā – rajona (pilsētas) tiesā pēc atbildētāja juridiskās adreses (Civilprocesa likuma 24. panta pirmā daļa, 26. panta otrā daļa).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas