E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9699
Lasīšanai: 2 minūtes

Pirms īpašumtiesību nostiprināšanas veikt iemaksas ir riskanti

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. jūnijā, 2016
Egita

Vēlos iegādāties māju, bet īpašnieks nav nokārtojis zemesgrāmatu, jo ir mantinieks, bet ir finansiālas problēmas, ir divas tiesu izpildītāju prasības un it kā maksātnespēja, bet tā arī nav oficiāli izsludināta. Ko man darīt? Kā es varu iegūt māju? Kā man vajadzētu rīkoties tālāk, lai, iemaksājot kādu summu, es nezaudētu ne naudu, ne māju, jo saprotu, ka māju dēļ parādiem man var noņemt tiesu izpildītāji?

A
atbild:
21. jūnijā, 2016

Jūsu jautājums nav saprotami izteikts. Noprotams, ka Jūs vēlētos iegādāties nekustamo īpašumu (māju) no citas personas, kurai māja mantojuma rezultātā it kā pieder, bet tā savas tiesības nav nostiprinājusi zemesgrāmatā. Šim īpašniekam ir parādsaistības, kā rezultātā pret viņu piedziņas darbības ir uzsākuši tiesu izpildītāji.

Procesuālā kārtība paredz, ka tiesu izpildītājs nevar uz nekustamo īpašumu zemesgrāmatā reģistrēt piedziņas atzīmi, jo jaunais īpašnieks nav reģistrējis savas īpašuma tiesības.

Jums būtu vēlams nogaidīt, kamēr jaunais īpašnieks reģistrē nekustamo īpašumu uz sava vārda un līdz tam nekādas iemaksas neveikt.  Ja šī persona savas parāda saistības būs nokārtojusi, Jūs varēsiet nekustamo īpašumu iegādāties pirkuma līguma rezultātā. Ja parāda saistības nebūs nokārtotas, tad tiesu izpildītājs, visticamāk, uz šo nekustamo īpašumu vērsīs piedziņu un rīkos izsoli. Tad Jums būs iespēja mēģināt nopirkt šo māju izsolē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas