E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9464
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība

Arī pēc otras sanitārās grāmatiņas jādodas pie ģimenes ārsta

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. aprīlī, 2016
Madara

Labdien. Tāda situācija, ka grasos stāties darba attiecībās otrajā darbavietā. Pirmajā darbavietā ir sanitārā grāmatiņa nepieciešama, un otrajā darbavietā tā ir nepieciešama. Ko tādā situācijā darīt? Kur ņemt otru sanitāro grāmatiņu?

A
atbild:
27. aprīlī, 2016
Edīte Brikmane
LV portāls
Veselības inspekcija
Agita Antonāne, Komunikācijas nodaļas preses sekretāre

Ministru kabineta noteikumu Nr. 494 "Noteikumi par darbiem, kas saistīti ar iespējamu risku citu cilvēku veselībai un kuros nodarbinātās personas tiek pakļautas obligātajām veselības pārbaudēm" 3. punktā noteikts, ka darbinieka obligāto pirmreizējo veselības pārbaudi un obligātās periodiskās veselības pārbaudes veic ģimenes ārsts un sniedz (vai nesniedz) atļauju darbiniekam strādāt norādītajā amatā, par to izdarot ierakstu personas medicīniskajā (jeb t.s. sanitārajā) grāmatiņā. 

Normatīvajos aktos nav noteikts, cik daudz sanitāro grāmatiņu vienai personai drīkst izsniegt ģimenes ārsts. Līdz ar to, ja darbiniekam ir nepieciešama sanitārā grāmatiņa divās darbavietās, ģimenes ārsts var izsniegt otru sanitāro grāmatiņu.

Atbilstoši MK noteikumiem Nr. 494, ja darbinieks maina darbavietu vai strādā vairākās darbavietās un nepieciešamais obligāto veselības pārbaužu apjoms atbilst iepriekš veiktajam, kārtējo pārbaudi var veikt, ievērojot noteikumu 1. pielikumā „Darbu saraksts un obligāto veselības pārbaužu biežums personām, kuras nodarbinātas darbā, kas saistīts ar iespējamu risku citu cilvēku veselībai” noteikto obligāto periodisko veselības pārbaužu biežumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas